ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ: Η ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ CD ΣΕ USB ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ



«Βόμβα» έριξε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ...

Ο κ. Σφακιανάκης υποστήριξε ότι σύμφωνα με την άποψή του η μετεγγραφή από το cd σε usb των αρχείων της λίστας έγινε για να μπορέσει να αλλοιωθεί η λίστα. Η αλλοίωση στο cd αφήνει πάντα ίχνη, υποστήριξε ο κ. Σφακιανάκης ενώ στο usb μπορεί να γίνουν αλλαγές και με τα κατάλληλα προγράμματα να μην καταγραφούν. Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε δηλώσει ότι... 


Δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ακριβή και αξιόπιστη πραγματογνωμοσύνη ακριβώς γιατί δεν έχει στα χέρια του ούτε το πρωτότυπο cd ούτε καν το πρώτο usb.
Αρά, με την κατάθεσή του αυτή ο κ. Σφακιανάκης αφενός αφήνει σαφή υπονοούμενα για τις προθέσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών που είχε δώσει την αρχική εντολή σε συνεργάτες του να μετεγγράψουν το cd και στη συνέχεια δήλωσε ότι έχει χαθεί το πρωτότυπο που είχε δώσει για φύλαξη στο γραφείο του.

Και αφετέρου δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει τουλάχιστον αυτός να αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία τι ακριβώς έχει γίνει ώστε να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες.
Φυσικά, έστω και εμμέσως εμπλέκεται και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης ο οποίος έκανε αντίγραφο του αντιγράφου και μετά έσβησε το usb που του είχε παραδώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Είναι ακριβώς αυτό το usb που στη συνέχεια παραδόθηκε διαδοχικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου για να καταλήξει στους οικονομικούς εισαγγελείς και στη δικογραφία.