ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κλιμάκιο της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού αποτελούμενο από τους:
  1. Πολύζο Ευάγγελο, Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού
  2. Λαγδάρη Ευάγγελο, Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
  3. Βασιλειάδου Ξανθίππη, Αντιδήμαρχο Πύδνας Κολινδρού
  4. Ανδρικόπουλο Αυγουστίνο, Δημοτικό Σύμβουλο Πύδνας Κολινδρού
μετέβη σήμερα 31-1-2013 στην Αθήνα για συνάντηση με τις πολιτικές ηγεσίες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης , με στόχο τη διεκδίκηση πολιτικής λύσης , ώστε να ανασταλεί η λειτουργία των διοδίων Αιγινίου .
Συναντήθηκε κατά σειρά με τους :
  1. Καλογιάννη Σταύρο, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων , παρουσία των βουλευτών του Ν. Πιερίας κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο , Κωνσταντόπουλο Γεώργιο, Χριστογάννη Δημήτριο και Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα και των Δημάρχων κ. Χιονίδη Σάββα, Κατερίνης και Παπαθανασίου Γεώργιο, Δίου Ολύμπου καθώς και των δύο εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιμήτρη και Μακρίδη.
Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και τριάντα λεπτά και ασκήθηκε τεράστια πίεση προς τον Υπουργό και τους συμβούλους του από το κλιμάκιο και όλους τους παριστάμενους όπως αναφέρθηκαν παραπάνω. Υπήρξαν στιγμές που η συζήτηση προσέλαβε εκρηκτικές διαστάσεις μεταξύ του Δημάρχου κ. Πολύζου και του Αν. Υπουργό κ. Καλογίαννη.
Δυστυχώς και παρά την ασκηθείσα πίεση δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα παρά μόνο η δέσμευση του υπουργού ότι μέσα σε εύλογο μη προσδιορισμένο χρονικό διάστημα θα επιδιωχθεί να λυθούν παρόμοιου τύπου προβλήματα και αδικίες που θα έχουν καταγραφεί .
  1. Ακολούθησε συνάντηση στη Βουλή με τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Αμανατίδου, Χαραλαμπίδου και Σταθά που αφού ενημερώθηκαν από το κλιμάκιο δήλωσαν την στήριξη στον αγώνα μας.
  2. Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση στην Ιπποκράτους με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Σιφουνάκη και Κόγκα, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι θα θέσουν υπόψη του Αν. Υπουργού το συγκεκριμένο αίτημα μας καθώς και στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και εξέφρασαν τη γνώμη τους ότι είναι καλό να εγκατασταθούν ηλεκτρονικά διόδια.
  3. Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Κουβέλη Φώτη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος κ. Αμοιρίδη Ιωάννη και μετά την ενημέρωση που έγινε , δόθηκε από τον Πρόεδρο η υπόσχεση ότι θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό την επίλυση του δίκαιου αιτήματος μας .
  4. Ακολούθως ο Δήμαρχος κ. Πολύζος επικοινώνησε με τους α) Μείμαράκη Ευάγγελο, Πρόεδρο της Βουλής , β) Κεφαλογιάννη Μανόλη, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και γ) Ζωντανό Κωνσταντίνο, Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ., οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα παρέμβουν στον Πρωθυπουργό για τη μη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου.
  5. Υπήρξε επίσης βραχεία συνάντηση στο Κοινοβούλιο με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο και τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Καλαφάτη Σταύρο, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν για την επίλυση του δίκαιου αιτήματος μας.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω το κλιμάκιο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού επέστρεψε από Αθήνα στα διόδια Αιγινίου και ενημέρωσαν τους πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι.


Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού