Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Γέηλ, πριν από λίγο καιρό δημοσίευσαν μια πρωτότυπη μελέτη στην επιθεώρηση New Scientist. Σε αυτή η επιστημονική ομάδα του καθηγητή εξελικτικής βιολογίας, δρ Στίβεν Στερνς, τόνισε πως υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του γυναικείου φύλου μέχρι το 2050, θα έχουν αλλοιωθεί σε σχέση με το πώς είναι σήμερα οι γυναίκες.
Οι επιστήμονες στηρίχθηκαν σε διάφορες προηγούμενες παρόμοιες έρευνες αλλά και στη διαπίστωση ότι το ανθρώπινο είδος εξελίσσεται καθημερινά και προσαρμόζεται αργά, στις συνθήκες κάθε εποχής. Στη συνέχεια μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία από περισσότερες από 15.000 γυναίκες στη Μασαχουσέτη, από το 1948 μέχρι και σήμερα. Οι ομάδα του Γέηλ λοιπόν τονίζει ότι μέχρι το 2050 οι γυναίκες θα είναι λίγο πιο κοντές από τις σημερινές (κοντά στα 5 εκατοστά) και περίπου 3 κιλά πιο «γεμάτες».
Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Στερνς διαπίστωσε πως οι πιο κοντές και μεγαλύτερου βάρους γυναίκες τείνουν να γεννάνε περισσότερα παιδιά, σε σχέση με τις ψηλότερες και πιο λεπτές γυναίκες. Ακόμη, όσες γυναίκες έχουν χαμηλή πίεση και χαμηλή χοληστερίνη (που σημαίνει πιο υγιή καρδιακή λειτουργία) γεννούν και αυτές περισσότερα παιδιά.
Βασιζόμενη λοιπόν στην εξελικτική θεωρεία και στο γεγονός ότι μέσω DNA, τα «δυνατά» χαρακτηριστικά περνούν από μάνα σε κόρη και από γενιά σε γενιά, η τάση δείχνει ότι μέχρι το 2050 τα χαρακτηριστικά του γυναικείου φύλου θα έχουν αλλάξει. Όμως δεν είναι μόνο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι θα υπάρξουν και οργανικές αλλαγές με χαρακτηριστικότερη εκείνης της εμμηνόπαυσης που θα ξεκινάει κατά μέσο όρο σχεδόν έναν χρόνο πιο μετά από τον σημερινό μέσο όρο.