ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πως βιώνουν τα συναισθήματα που προκαλεί, σε μια διαφορετική σειρά φωτογραφιών


Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα είναι –αν μη τι άλλο- δύσκολη. Ένας χωρισμός από μια ερωτική σχέση ή έναν γάμο προκαλεί δυνατά και συνήθως επίπονα συναισθήματα. 

Μπορεί να είναι οργή, απελπισία, μοναξιά και πολλά άλλα που δεν μπορούν να καταγραφούν σε λέξεις. Έτσι, μία φωτογράφος, η Λόρα Στίβενς, αποφάσισε να τα αποτυπώσει όλα με τη μηχανή της. Εκείνη στράφηκε προς τις γυναίκες και στο πως βιώνουν την απώλεια.

Όλα τα ψυχολογικά στάδια που φέρνει μαζί του χωρισμός αναδεικνύονται μέσα από τα «κλικ» της Στίβενς. Φαίνεται η βουβή θλίψη, η απόγνωση, το κενό, η έλλειψη όρεξης, η παραίτηση, σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί εκπληκτικό, αλλά και ταυτόχρονα αληθινό. Η διακεκριμένη φωτογράφος συνθέτει ένα παζλ που συγκινεί, με τα μάτια και το σώμα των γυναικών να «μιλούν» από μόνα τους. Γι’ αυτό και μοντέλα της έγιναν κυρίως άγνωστες σε αυτήν γυναίκες, που δεν μπορούσε να… καθοδηγήσει με τον τρόπο που θα χρησιμοποιούσε σε φίλες της. 

Τις βλέπουμε να μην μιλάνε, να μην κοιμόνται, να μην τρώνε, να κοιτάζουν το κενό… Δείτε κι εσείς τη σειρά των φωτογραφιών αφιερωμένες στο χωρισμό, που παρομοιάζεται με… το φθινόπωρο.