ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

20% μείωση στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κατερίνης

Σημαντική μείωση σε ποσοστό 20% των τελών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.
Ο κ Χιονίδης επεσήμανε ότι ο δήμος αντιλαμβάνεται πλήρως την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες και τη δυσκολία να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη μείωση σε όλο το δήμο Κατερίνης.

Μείωση επίσης ανακοινώθηκε και για τα τέλη που αφορούν τις ξαπλώστρες στην παραλιακή ζώνη. Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, από 15 ευρώ το τ.μ. που ίσχυε μέχρι τώρα σε όλη την παραλιακή ζώνη του δήμου Κατερίνης το αντίτιμο θα είναι 12% ανά τ.μ., πλην της παραλιακής ζώνης του Κορινού όπου εκεί θα είναι της τάξης των 9 ευρώ ανά τ.μ.
Η σχετική απόφαση αποτελεί τροποποίηση της υπάρχουσας κανονιστικής πράξης και θα ισχύει άμεσα με την έγκριση της απόφασης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Ένταση δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρ. Λεμονόπουλος και Σάκης Γκούνας.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Λεμονόπουλος επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να αποχωρήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, που διαμαρτυρήθηκε έντονα στο προεδρείο.