ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Τιμώμενη χώρα η Ρωσία Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η επίσημη έναρξη του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου

 Με την παρουσία των διπλωματικών αποστολών των Πρεσβειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβακίας και της Γαλλίας, καθώς και του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, εκπροσώπων δημοσίων αρχών, τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 19.30.
Η έναρξη του Φεστιβάλ συμπίπτει χρονικά και με τα εγκαίνια της έκθεσης "Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζει την ιστορία της συλλογής Κωστάκη".


Στην έκθεση παρουσιάζονται σε χρονολογική σειρά αντιπροσωπευτικά έργα της συλλογής Κωστάκη του ΚΜΣΤ σε πιστά αντίγραφα, καθώς και από ψηφιακές εκτυπώσεις του φωτογραφικού υλικού του Αρχείου Κωστάκη, τμήμα του οποίου εκτίθεται για πρώτη φορά, ενώ ένας ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος είναι αφιερωμένος στο συλλέκτη Γιώργο Κωστάκη.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν, για την ανάδειξη του σημαντικού παγκοσμίως πολιτισμού της ΡΩΣΙΑΣ, που είναι η τιμώμενη χώρα στο 41Ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τρίο Ρώσων καλλιτεχνών που θα παρουσιάσουν ρωσική παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις για το κοινό και μία ημερίδα με θέμα "Η Συλλογή έργων τέχνης του Γ. Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης" στις 18 Ιουλίου.

Η πρώτη μέρα του φετινού Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την τραγωδία του Ευριπίδη "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ" στο αρχαίο θέατρο Δίου, ώρα 21.30.

Το 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκινά την πέμπτη του δεκαετία με ιδιαίτερες προοπτικές, τόσο στην παρουσίαση προγράμματος υψηλής ποιότητας, όσο και με την συνέχιση του θεσμού της τιμώμενης χώρας με στόχο την ανάδειξη του θεσμού στο διεθνή χώρο.

Η παρουσία των διπλωματικών αποστολών, υποδηλώνει το ενδιαφέρον τους για συνεργασία των χωρών τους με το Φεστιβάλ Ολύμπου και την Πιερία.