ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μάχη να μην γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια


Μάχη να μην γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον ΠρωθυπουργόΑντώνη Σαμαρά, τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, στην οποία ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει ο και ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιάννης Στουρνάρας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος παραχώρησε δηλώσεις, λέγοντας πως η σύσκεψη έγινε σε καλό κλίμα και έγινε μία συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα, τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει μάχη να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και πρόσθεσε πως η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής για τους όρους του δανείου, έχει ήδη τεθεί και θα τεθεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ είναι βασική προτεραιότητα να βελτιωθούν οι όροι του Μνημονίου. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης πως οι δανειστές μας πρέπει να μας καταβάλουν τώρα δόσεις ώστε να πέσει χρήμα στην αγορά, αλλιώς δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης, πως ο υπουργός Οικονομικών χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε πως η πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις «ώστε το κράτος να γίνει πιο ευέλικτο». Δηλώσεις παραχώρησε και ο Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος είπε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με βάση την προγραμματική συμφωνία, η προγραμματική σύγκλιση ισχύει στο ακέραιο». Πρόσθεσε ότι «η αναδιαπραγμάτευση θα γίνει» και ότι «αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα και μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας». Ασκώντας δε κριτική σε όσους «όψιμα ανακαλύπτουν την επαναδιαπραγμάτευση ως διαδικασία», …τους κάλεσε να εγκαταλείψουν την πολιτική «που υπονομεύει τη χώρα», διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε κάποιους από τους κυβερνητικούς εταίρους.