ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τους τέλειωσε ο εκπρόσωπος της τρόικα



Οι τοκογλύφοι απορρίπτουν κάθε πραγματική διαπραγμάτευση του μνημονίου.Επιμένουν να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις.Ανυπόμονοι να αρχίσει το πάρτυ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.Βιάζονται να ολοκληρωθεί το έγκλημα της φτωχοποίησης του Λαού.
Η Ελλάδα αναμένεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Τρόικα και του μνημονίου που υπέγραψε. Αυτό είναι το νόημα της ομιλίας του επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Joerg Asmussen στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

Ο Asmussen κυνικά τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας δεν πρέπει να χάσει χρόνο ψάχνοντας πως θα αποφύγει ή θα χαλαρώσει το μνημόνιο για να κοροιδέψει το λαό,για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε στους πολίτες πρίν αλλά και μετά τις εκλογές.

Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος των επικυρίαρχων της χώρας,θύμισε σε όλους ποιός είναι για την ώρα <<το αφεντικό>> τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του καθεστώτος θα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις δηλαδή τόσο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όσο και στην αναδόμηση της χώρας με βάση τη ληστρική συνταγή του ακραίου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού που ακόμα κυριαρχεί στην ΕΕ.

Η καθυστέρηση της προσαρμογής στους δημοσιονομικούς στόχους,δηλαδή στην εγκληματική ακραία λιτότητα που θα εξακολουθήσει να βυθίζει τις ζωές των 2/3 της κοινωνίας στην ύφεση και την παραπέρα φτωχοποίηση,ισχυρίστηκε ότι είναι ριψοκίνδυνη, προειδοποίησε δε πως εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ μέχρι το 2020, θα απαιτηθεί νέα χρηματοδότηση, δηλαδή νέα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα κλπ, τις τραγικές συνέπειες των οποίων ο λαός, με εξαίρεση τη μειοψηφία του 28% των βολεμένων που ψήφισαν τα 3 καθεστωτικά κόμματα, γνωρίζει πολύ καλά στο πετσί του..

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ ανέφερε επίσης ότι πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι να επανέλθει σε τροχιά το πρόγραμμα της ραγδαίας φτωχοποίησης, καθώς η εφαρμογή του έχει παγώσει τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ο Asmussen έχει προγραμματίσει μέσα στην ημέρα συναντήσεις με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά και τον νέο υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, όπου αναμένεται να ζητήσει συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας και να προτείνει δράσεις στήριξης της ρευστότητας.

Μία άλλη απροκάλυπτη ανάλυση αδίστακτα σερβιρισμένη στην Αθήνα, για το τι περιμένει άμεσα τους πολίτες,όσο δεν θα υπάρχει λαική αντίσταση..

stopcartel Newsdesk