
Φυσικές τροφές είναι:
Τα φρέσκα φρούτα (μήλα πορτοκάλια, σταφύλια κ.λπ). Τα αποξηραμένα φρούτα (στα- φίδες, σύκα, χουρμάδες κ.λπ). Οι ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια κ.λπ).Τα όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.λπ), σε φύτρα. Τα δημητριακά (σιτάρι, κριθάρι,καλαμπόκι κ.λπ ), σε φύτρα. Ταλαχανικά (μαρούλι, λάχανο,σπανάκι κ.λπ), οι βολβοί λαχανικών (καρότα, παντζάρια, ραπανάκια κ.λπ).Τα διάφορα ήμερα και άγρια χόρτα, φύκια θαλάσσης, μανιτάρια και διάφορα άλλα συναφή.
Όλες αυτές οι κατηγορίες των τροφών που περιλαμβάνουν εκατοντάδες γνωστά και άγνωστα είδη, μπορούν να καλύψουν κάθε ανθρώπινη ανάγκη και επιθυμία. Τα όσπρια-δημητριακά επειδή είναι σκληρά και δεν τρώγονται ωμά, τα μουσκεύουμε, μαλακώνουν, φυτρώνουν και τα προσθέτουμε στις σαλάτες. Επίσης, προτιμότερο και ωφελιμότερο είναι να μουσκεύονται και οι ξηροί καρποί, τα ξερά φρούτα και κάθε άλλη ξηρή, σκληρή τροφή και ιδιαίτερα κάθε σπόρος ή καρπός που έχει τη δυνατότητα να πετάξει φύτρο, να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί.
Το μούσκεμα μετατρέπει τις τροφές αυτές σε φύτρα που μεταβάλλουν το περιεχόμενό τους σε γαλάκτωμα, το οποίο αποτελεί την καλύτερη διατροφή των κυττάρων του σώματός μας (κυτταρική διατροφή). Με αυτό τον τρόπο, αντί να καταστρέφουμε τις τροφές αυτές εκατό φορές με τη μαγειρική, τις βελτιώνουμε χίλιες φορές. Η εφαρμογή των γνώσεων αυτών μας απαλλάσσει από σοβαρές ασθένειες α-βιταμινώσεων, που υποφέρουν άδικα οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα.
Από το βιβλίο Κρυμμένη Γνώση. Περισσότερα στην www.oikologia.gr