ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τα καυσόξυλα αντικαθιστούν το πετρέλαιο φέτος το χειμώνα

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣΗ οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης έχουν οδηγήσει πολλούς Έλληνες να στραφούν στα καυσόξυλα
 Η τάση βέβαια προς τα καυσόξυλα δεν είναι καινούρια, όπως αναφέρει ο κ. Τριαντάφυλλος Ζαγρής έμπορος ξυλείας στην Κατερίνη, αλλά ξεκινάει μια δεκαετία πριν με την ανοικοδόμηση διαμερισμάτων με τζάκια.
Ο στόχος βέβαια τότε ήταν απλώς η ψυχαγωγία των οικογενειών κυρίως τα Σαββατοκύριακα, για αυτό και η ζήτηση και χρήση των καυσόξυλων ήταν περιορισμένη. 

Τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της οικονομικής ύφεσης όπως ο ίδιος αναφέρει, και ιδιαίτερα φέτος με την αύξηση του φόρου του πετρελαίου η εικόνα έχει αλλάξει. Τα καυσόξυλα πλέον αποτελούν βασικό καύσιμο θέρμανσης για πολλούς Έλληνες καθότι αποτελεί ιδιαίτερα οικονομική λύση για το χειμώνα.
Περιζήτητα τα βουλγάρικα

Και στο νομό μας δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν καυσόξυλα για τη θέρμανσή τους, και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τα ελληνικά ξύλα δεν είναι επαρκή να καλύψουν τις ανάγκες και γίνονται εισαγωγές ξύλων από γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία και λιγότερο η Ρουμανία.

Ολυμπία Ευαγγέλου