Φιλέτο μοσχαρίσιο με βουτυράτη σάλτσα πράσινου πιπεριού
Συνταγή για 8 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
4 φιλέτα μοσχαρίσια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρασί Marsala
1 φλιτζάνι έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
20 κόκκους πράσινο πιπέρι
1 κουτί άπαχο γάλα εβαπορέ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Για το γαρνίρισμα:
Λίγο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα φιλέτα, και τα μαγειρεύουμε 6-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με τα γούστα μας.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι, και τα κρατάμε ζεστά.
Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρασί, το ζωμό, και τους κόκκους πιπεριού. Τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά περίπου, ή μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τη μουστάρδα.
Αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει 5-7 λεπτά, ώστε να πήξει ελαφρώς. Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, τα αφήνουμε 1 λεπτό στη σάλτσα τους και τα σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα γαρνίρουμε με κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού. Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 8 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
4 φιλέτα μοσχαρίσια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρασί Marsala
1 φλιτζάνι έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
20 κόκκους πράσινο πιπέρι
1 κουτί άπαχο γάλα εβαπορέ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Για το γαρνίρισμα:
Λίγο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα φιλέτα, και τα μαγειρεύουμε 6-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με τα γούστα μας.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι, και τα κρατάμε ζεστά.
Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρασί, το ζωμό, και τους κόκκους πιπεριού. Τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά περίπου, ή μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τη μουστάρδα.
Αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει 5-7 λεπτά, ώστε να πήξει ελαφρώς. Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, τα αφήνουμε 1 λεπτό στη σάλτσα τους και τα σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα γαρνίρουμε με κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού. Καλή Όρεξη!