ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αποδυνάμωση της αστυνομικής δύναμης στην Πιερία

Έντονη η αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας στην απόφαση μετακίνησης αστυνομικών από την Πιερία στον Έβρο

Μετακινούνται 67 συνολικά αστυνομικοί ξεγυμνώνοντας όλες τις υπηρεσίες

Για λουκέτο στην αστυνομική διεύθυνση Πιερίας κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού αντιδρώντας έτσι στην αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης αστυνομικών από την Πιερία για την ενίσχυση του Έβρου.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων επισημαίνει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την από 29-7-2012 αιφνιδιαστική διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδος, Ροδόπης και Ξάνθης με 1.881 συνολικά αστυνομικούς, που υπηρετούν σήμερα σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες.
Από το νομό Πιερίας θα μετακινηθούν άμεσα 60 αστυνομικοί, ενώ έχουν μετακινηθεί και βρίσκονται στον Έβρο άλλοι επτά αστυνομικοί, σε μια περίοδο που οι ανάγκες της αστυνόμευσης είναι μεγάλες για το νομό, λόγω της ιδιομορφίας του αλλά και της θερινής περιόδου, ξεγυμνώνοντας όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.
Και όλα αυτά με αστυνομικούς εξαντλημένους από την υπεραπασχόληση, τη μη τήρηση του χρόνου εργασίας και την οικονομική αφαίμαξη, λόγω κρίσης, καθώς και τη ρωγμή που προκαλούν στη δομή της οικογένειας.
Η προαποφασισμένη αποδιοργάνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, είναι βέβαιο ότι θα κλονίσει, αντί να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας, όπως ισχυρίζονται όσοι αποφάσισαν τις προαναφερόμενες μετακινήσεις, στο όνομα της δίωξης της λαθρομετανάστευσης.
Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται για μια αστυνομία σύγχρονη και δημοκρατική που θα κατοχυρώνει το αγαθό της ασφάλειας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς εκπτώσεις και θυσίες στο βωμό οποιονδήποτε συμφερόντων.
Τελικά, το συρματόπλεγμα στον Έβρο θα αποτελείται από σώματα Αστυνομικών και όχι από σύρματα».