ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παράνομα έχουν (από 17-9 ) οι βουλευτές αστυνομική φρουρά...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
Αυτό κι αν είναι θέμα! Χθες 17 Σεπτεμβρίου έληγαν οι "αποσπάσεις" των αστυνομικών που έχουν διατεθεί στους βουλευτές όλων των κομμάτων. Σε άλλες εποχές, αυτομάτως θα ανανεώνονταν μέσα από μια τυπική διαδικασία. Τώρα όμως μεσολάβησε η απόφαση του υπουργού Δημ. Τάξης Ν. Δένδια που αποσύρει τους αστυνομικούς από τους βουλευτές με εξαίρεση όσους το ζητήσουν και για τους οποίους θα αποφανθεί ειδική επιτροπή.

Από σήμερα λοιπόν κανονικά οι βουλευτές θα έπρεπε να είναι χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών. Και όσοι έκαναν τη σχετική αίτηση (που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολλοί!) πρέπει να περιμένουν την απόφαση της επιτροπής.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο κανένας από τους αστυνομικούς δεν ανακλήθηκε. Και συνεχίζουν όλοι να βρίσκονται με τους βουλευτές. Η δικαιολογία που δινόταν είναι ότι εκκρεμούν οι αιτήσεις και έτσι γι αυτό το μεταβατικό διάστημα δεν υπήρξε κάποια μεταβολή.
Υπάρχουν όμως και βουλευτές που δεν έκαναν αίτηση για να κρατήσουν ως φρουρά τους αστυνομικό. Γιατί λοιπόν παραμένουν και σε αυτούς;
Επίσης, πώς είναι βέβαιο ότι η επιτροπή θα εγκρίνει όλες τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν;
Σε κάθε περίπτωση πάντως, μέχρι να κριθούν οι αιτήσεις, οι βουλευτές δεν θα έπρεπε -με βάση το νόμο- να έχουν αστυνομική προστασία...
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR.