ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ


 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός PEACE ONE DAY, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999 από το σκηνοθέτη Jeremy Gilley, είχε την αρχική ιδέα για την καθιέρωση  μιας παγκόσμιας ημέρας  εκεχειρίας και παύσης εχθροπραξιών  και επέλεξε την 21η Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης. Σκοπός του:  να καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα ως ημέρα Παγκόσμιας Ειρήνης και Εκεχειρίας. Η δράση των ατόμων και ομάδων που τον στηρίζουν έκτοτε  υπήρξε όχι απλά 


καταλυτική  ως τώρα αλλά και σωτήρια για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.  Το 2007  το PEACE ONE DAY ταξίδεψε στο Αφγανιστάν  για να βοηθήσει στη  διαδικασία προετοιμασίας δράσεων για τη σωτηρία ανθρώπων. Στο όνομα αυτής της προσπάθειας όλες οι συμφωνίες του οργανισμού  από τότε  είχαν σαν αποτέλεσμα να εμβολιαστούν  ενάντια στην πολιομυελίτιδα 4.5 εκατομμύρια παιδιά  σε περιοχές μη προσβάσιμες  λόγω εχθροπραξιών . Το Τμήμα Ασφαλείας  του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχει καταγράψει 70 %  μείωση σε βίαια επεισόδια το  2008  στο  Αφγανιστάν. Αυτή η μείωση έδωσε το έναυσμα στον Jeremy Gilley  για την εκστρατεία του 2012.
 Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, παγκόσμια ημέρα ειρήνης, οι μαθητές του 4ου  Γυμνασίου Κατερίνης, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας τους κ. Φλουρή  ,σε συνεργασία με το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας,   αποφάσισαν να συμμετέχουν στις δράσεις του οργανισμού και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στο κέντρο της πόλης, έγραψαν κείμενα, ζωγράφισαν και τραγούδησαν τραγούδια ειρήνης, περνώντας έτσι το μήνυμα τους για παγκόσμια εκεχειρία και παύση εχθροπραξιών,  με την ελπίδα ότι αυτή την ημέρα θα πετύχουν  τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων στο όνομα της ειρήνης.
Για να ενημερωθείτε για τη δράση του PEACE
ONE DAY, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.peaceoneday.org