ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ


Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης, η Οικολογική Ομάδα <<Μητέρα Γη>>, Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση, καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:00 πμ συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (Ανδρομάχη) και στη συνέχεια επιβίβαση στα ΙΧ και μεταφορά των ενδιαφερομένων μανιταρόφιλων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά η/και Βρύα. Συγκρότηση ομάδων για τη συλλογή άγριων  μανιταριών στους μανιταρότοπους των Πιερίων .
Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταρόφιλος χρειάζεται καλά παπούτσια και αντίστοιχη ενδυμασία. Για την συλλογή απαιτείται μαχαιράκι και καλά αεριζόμενο καλάθι. Σε καμία περίπτωση τα μανιτάρια δεν πρέπει να μαζεύονται σε πλαστικές σακούλες. Η αναγνώριση των συλλεχθέντων μανιταριών θα γίνεται επί τόπου σε τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικούς μανιταρολόγους. Το μεσημεριάτικο γεύμα θα γίνει στο δάσος (πικνικ). Η επιστροφή θα γίνει στις 1600  μμ.
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00 πμ στην αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ (1Ος όροφος ) στην Κατερίνη  θα πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση, καταγραφή, έκθεση των αυλλεχθέντων μανιταριών και στη συνέχεια στις 12:00 πμ ομιλία με θέμα <<τα σημαντικότερα φθινοπωρινά μανιτάρια>> από τον ειδικό  μυκητολόγο επιστήμονα κ. Αθανασίου Ζαχαρία.

Για περισσότερες πληροφορίες στους:
Παπανικολάου Βαγγέλη 23510  75 764,     693935453
Η Επιτροπή

Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"