ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ένοπλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο Κατερίνης πυροβολώντας. Επεχείρησαν να «σηκώσουν» το ΑΤΜ


Πήραν 80 ευρώ από το κυλικείο
Το ΑΤΜ που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, έβαλαν στόχο ένοπλοι ξημερώματα Τρίτης που επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να το «σηκώσουν».

Ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, εισέβαλαν από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου με αγροτικό αυτοκίνητο πράσινου χρώματος και παλαιάς τεχνολογίας και πυροβολώντας, κατευθύνθηκαν στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που βρίσκεται δίπλα στους ανελκυστήρες στο ισόγειο του νοσοκομείου.

Μπαίνοντας μέσα οι δράστες πυροβόλησαν τέσσερις φορές στον αέρα με κυνηγετικά όπλα, ενώ εκείνη την ώρα βρισκόταν στο χώρο υπάλληλος του κυλικείου και μια γυναίκα έξω από την είσοδο.


Η προσπάθεια τους να «σηκώσουν» το ΑΤΜ το οποίο έδεσαν με ιμάντες τραβώντας το με το αγροτικό αυτοκίνητο δεν πέτυχε. Ο συναγερμός πυρός που χτύπησε τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή, αφού όμως προηγουμένως αφαίρεσαν από το ταμείο του κυλικείου το ποσό των 80 ευρώ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αστέριος Φαρμάκης ενημερώθηκε αμέσως, όπως επίσης και η αστυνομία από τους εφημερεύοντες ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου το ΑΤΜ είναι καρφωμένο στο πάτωμα και έτσι οι άγνωστοι δράστες δεν μπόρεσαν να το πάρουν, ενώ είναι ευτύχημα ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κόσμος στο ισόγειο, παρά μόνο στους ορόφους του νοσοκομείου.

Οι δράστε εγκατέλειψαν το νοσοκομείο με επιβατικό αυτοκίνητο χρώματος ασημί που τους περίμενε αφήνοντας πίσω τους το αγροτικό αυτοκίνητο, τους ιμάντες και όλα τα εργαλεία που είχαν μαζί τους.

Το συμβάν καταγράφηκε από κάμερες, ενώ το νοσοκομείο λόγω οικονομικής στενότητας έχει διακόψει εδώ και 2 μήνες τη σύμβαση που είχε με εταιρία ιδιωτικής φύλαξης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα το αγροτικό αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί λίγη ώρα πριν από το συμβάν από τους δράστες, από το Κίτρος Πιερίας.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία τέσσερις κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.