ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή – βόμβα απειλεί Σαμαρά

 Επιστολή   βόμβα απειλεί Σαμαρά
Ελάχιστα 24ωρα πριν από την ψήφιση των μέτρων 13,6 δισ. ευρώ στο Κοινοβούλιο, επτά βουλευτές της ΝΔ έστειλαν επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να μη δώσουν θετική ψήφο. Από αυτούς, οι δύο το υλοποίησαν και έχουν ήδη διαγραφεί. Ο λόγος για τους κυρίους Νίκο Σταυρογιάννη και Γιώργο Κασαπίδη. Οι υπόλοιποι πέντε υπαναχώρησαν και είπαν «ναι σε όλα».
Πρόκειται για τους βουλευτές Δημήτρη Κυριαζίδη από τη Δράμα, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη από την Καβάλα, Ασημίνα Σκόνδρα από την Καρδίτσα και Ανδρέα Μαρίνο από το νομό Ηλείας. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, οι πέντε αυτοί βουλευτές που δεν ακολούθησαν μέχρι τέλους το παράδειγμα των συναδέλφων τους, ήταν και εκείνοι που κράτησαν όρθια στην κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς τα μέτρα στη Βουλή πέρασαν με 153 ψήφους.
Στην επιστολή τους οι βουλευτές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος στην κοινωνία, η οποία, όπως ανέφεραν, «βράζει».
Στην ίδια επιστολή έθιγαν το ζήτημα της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. και στην πολιτική που ακολουθήθηκε όταν έγινε κυβέρνηση.

Οι βουλευτές, ζητούσαν από τον κ. Σαμαρά να εξαντλήσει τα περιθώρια της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ώστε να μη θεσμοθετηθούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. «Ελπίζουμε ότι η τρόικα θα κατανοήσει εν τέλει ότι η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω περικοπές, που θα κλονίσουν τα ήδη δυσχερώς διαβιούντα νοικοκυριά των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων», ήταν η ευχή που έδιναν τέλος στον πρωθυπουργό.