ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Γιατί είναι φυσιολογικό να πέφτουμε για ύπνο μετά το σεξ


Λοιπόν, η επιστήμη μίλησε. Μπορεί ο εγκέφαλος να είναι το τελευταίο μεγάλο ερωτηματικό, μπορεί να μην καταλαβαίνουμε πολλά ακόμα και για μερικές δεκάδες χρόνια, αλλά κορίτσι, γυναίκα, milf και cougar αυτού του πλανήτη, μπορεί να σε ενδιαφέρει να ξέρεις ότι είναι φυσιολογικόΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να πέφτει ο άντρας σου για ύπνο μετά το σεξ.
Ερεύνες, αυτό το απίστευτα βαρετό πράγμα, που για να γίνει χρειάζεται εκατοντάδες πειράματα, χιλιάδες ώρες μελέτης, ένα βουνό λεφτά, χρόνια αμφισβήτησης από ειδικούς του ίδιου πεδίου μέχρι να επαληθευτεί και να δημοσιευτεί και δεκάδες πληντύρια από ιδρωμένες λευκές ποδιές, έδειξε ότι δεν φταίει αυτός. Ο εγκεφαλικός του φλοιός κατεβάζει ρολά μετά το σεξ (Neuroscience and Behavioral Reviews/Vol.36 Ιούλιος 2012) γιατί έτσι είναι "προγραμματισμένος" να κάνει.
Την ίδια στιγμή, ακριβώς αυτή που έχεις στο μυαλό σου, εκκρίνονται τσουνάμια διάφορων  χημικών που προκαλούν το αίσθημα της σεξουαλικής ικανοποίησης (προλακτίνη) και υπνηλία (σεροτονίνη - οξυτοκίνη). Κλάπ κλαπ, τα κατάφερες. Αυτό ήταν το νόημα. Αλλά, το φυσικό επακόλουθο είναι ότι τα χημικά αυτά επιβάλλουν μια περίοδο ανάπαυλας κατά την οποία δεν μπορείς να τον διεγείρεις ξανά. Στην πράξη, δεν μπορείς να το διεγείρεις, να τον κρατήσεις ξύπνιο, να του μιλάς, να κάνεις θόρυβο και να έχεις ανοιχτό το φως στο κομοδίνο σου.

Αντίθετα, εσύ δεν έχεις τέτοια περίοδο ανάπαυλας.
Κουραστήκες από τις λεπτομέρειες; Σκέψου το σαν ένα πιστόλι. Γέμισε, όπλισε, σκόπευσε, πυροβόλησε ξανά και ξανά μέχρι να αδειάσει η γεμιστήρα. Τώρα να το αφήσεις να κρυώσει αλλιώς θα σκάσει η κάνη.
Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δε χρειαζόταν καμία επίστημη για να σου στοιχειοθετήσει αυτό που ο κάθε Τσάρλι Χάρπερ, βετεράνος και μπαρουτοκαπνισμένος, θα μπορούσε να σου εξηγήσει σε δύο γραμμές.
-Κοιμάται μετά το σεξ γιατί αυτός έκανε όλη τη δουλειά. Αντίθετα με όσα διαβάζεις στα site που διαβάζεις, αντίθετα με όσα γράφονται στα σχόλια από κάτω, ενδιαφέρεται και αυτός για το αν πέρασες καλά.
-Κοιμάται μετά το σεξ  γιατί την επόμενη μέρα πρέπει να είναι ξεκούραστος. Να πάει στη δουλειά του, να νιώσει παραγωγικός και χρήσιμος, για να μπορεί να ξανακάνει σεξ μαζί σου.
-Κοιμάται μετά το σεξ γιατί δούλευε όλη μέρα! Το σεξ Τρίτη βράδυ ήταν μια χειρονομία καλής θέλησης, ένα δώρο για να σου δείξει ότι ενδιαφέρεται για τη σχέση σας. 'Ενα ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις.
-Κοιμάται μετά το σεξ, γιατί είναι άντρας. Ετσι του βγαίνει. Καλή η κουβεντούλα αλλά θα την κάνεις το επόμενο πρωί που θα σου φτιάξει πρωινό.
Δε σε πείθω; Καλά, μην ακούς τον κάθε Τσάρλι Χάρπερ, διάβασε τι έγραψε ο τιτανοτεράστιος John Robb όταν του ζήτησαν να περιγράψει μια μέρα της ζωής ενός μουσικογραφιά: "Ξυπνάω νωρίς. 8 η ώρα. Στο κεφάλι μου παίζει ηλεκτρικό Rock 'n' Roll. Αποφασίζω να μην τον παίξω για να μη χάσω την ικμάδα μου..." Ναι, έτσι πάει. Αν έχει μια σημαντική μέρα μπροστά του αποφεύγει κάθε είδους οργασμό, manual ή μη. Είναι τόσο χαλαρωτικός που θα περιφέρετε όλη την υπόλοιπη μέρα σαν κοτόπουλο. Δεν το θέλει αυτό. Θέλει να είναι λίγο στην τσίτα.
Αλλά, νομίζω, η συμβουλή μου είναι αυτή, ότι το "άντρας είναι" είναι το πιο σημαντικό επιχείρημα. Όταν αυτός, όπως οι περισσότεροι από έμας, έχει αποδεχτεί  τη ζήλια ως λειτουργικό κομμάτι της σχέσης, ότι θα πρέπει να σε μαζέψει από το μετρό γιατί δεν είναι σωστό να περπατήσεις μόνη σου 200 μέτρα με τα ψώνια, ότι θα πρέπει να κάνει την Express Service όποτε σε πιάνει λάστιχο, το κάνει για τον απλό λόγο ότι του αρέσουν οι γυναίκες-γυναίκες.
Γιατί του αρέσεις εσύ και όχι η ταλαιπωρία. Το έχει πάρει απόφαση, μετά από αρκετά trial and error. Έπαθε και έμαθε. Είναι επιλογή του.
Γι' αυτό κάνε και εσύ το ίδιο. Γίνε γυναίκα (του) και ασ' τον να κοιμηθεί.

ΠΗΓΗ: oneman