ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Άλλη μία κοροϊδία. Ξεχάστε τις πολλές και μικρές δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο!!! ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ



Ξεχάστε τις πολλές και μικρές δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο
Οι φορολογούμενοι  πολίτες καλά θα κάνουν να μην περιμένουν άλλο πια να έρθει μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση χρεών προς την εφορία, όπως γίνεται ξεκάθαρο από τον υπουργό Οικονομικών. Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο Γ. Στουρνάρας  ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει σκέψη για νέα ρύθμιση, οι δόσεις που προβλέπουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις είναι αρκετές», βάζοντας «ταφόπλακα» στα σχέδια του καλοκαιριού για εξόφληση μέχρι 100 δόσεις των 100 ευρώ.
 
Οι σκέψεις αυτές «σκόνταψαν» στην άρνηση της Τρόικα που απαίτησε να μην έρθει νέα ρύθμιση χρεών, αλλά οι ενδιαφερόμενοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρουν οι υφιστάμενες.
 
Έτσι ουσιαστικά απομένουν δύο μόνον  τρόποι για να ζητήσει κανείς ρύθμιση χρεών του στην εφορία:
 
Η «πάγια ρύθμιση» (ν. 2648/1998) προβλέπει διακανονισμό σε 48 δόσεις, αλλά χωρίς μείωση των προσαυξήσεων. Συνήθως οι έφοροι δίνουν ρύθμιση έως 15 μήνες αλλά οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν και περισσότερες δόσεις, που ξεκινούν από 36 και  μπορούν να φτάσουν έως και τις 48 (ανάλογα με την κρίση του εφόρου). Αν και δεν επέρχεται έτσι μείωση των προσαυξήσεων, η ένταξη στη ρύθμιση αναστέλλει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και τυχόν ποινική δίωξη του φορολογούμενου, που προβλέπεται για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.
 
Σε ισχύ βρίσκεται ακόμη όμως και η «έκτακτη» ρύθμιση του ν.3888/2010, που προβλέπει και μείωση των προσαυξήσεων. Η ρύθμιση προέβλεπε αρχικά 48 χαμηλόποσες μηνιαίες δόσεις, αλλά για να υπαχθεί σήμερα κάποιος σε αυτήν, θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ «μια και έξω» τις πρώτες 26 μηνιαίες δόσεις που έχουν παρέλθει από την έναρξη εφαρμογής της το 2010. Αυτό σημαίνει ότι θα δικαιούται 22 μηνιαίες δόσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά για το υπόλοιπο ποσό που απομένει μετά την αποπληρωμή του ποσού των 26 δόσεων. Είναι προφανές πάντως ότι πλέον ελάχιστοι θα ειχαν την δυνατότητα και τα λεφτά να πληρώσουν «εδώ και τώρα» κάτι παραπάνω από το μισό της συνολικής οφειλής τους, για να αξιοποιήσουν τις χαμηλές δόσεις για το υπόλοιπο χρέος.
 
 
 dailynews24


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2I9BEHnGm