ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Φόρος μέχρι και στις παράγκες



Από αξία €50.000 ο νέος φόρος ακινήτων

Στο 0,1% ο χαμηλότερος συντελεστής

Από αξία €50.000 ο νέος φόρος ακινήτων
 Από ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μόλις 50.000 ευρώ θα ξεκινά η υποχρέωση καταβολής του ενιαίου φόρου ακινήτων, ενώ, όπως φαίνεται, ο χαμηλότερος συντελεστής φορολόγησης θα είναι 0,1%, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής υπό τον υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Η επιτροπή φέρεται να διαπίστωσε, ότι σε περίπτωση που το αφορολόγητο όριο τεθεί υψηλότερα, π.χ στις 100.000 ευρώ όπως ζητούσαν πολλοί, το μέτρο δεν θα αποφέρει τα ζητούμενα έσοδα.

Εν τω μεταξύ, έντονα προβληματισμένη είναι η διακομματική επιτροπή σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, είτε να φορολογηθούν όπως και τα εντός σχεδίου ή αυτοτελώς με ειδική κλίμακα και συντελεστές, αλλά το θέμα μοιάζει δύσκολο σταυρόλεξο.

Τα θέματα αυτά θα ξανασυζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε νέα σύσκεψη της επιτροπής υπό τον Γιάννη Στουρνάρα με στόχο μία τελική συμφωνία. Εφόσον αυτή επιτευχθεί, το τελικό σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.



sofokleousin


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Jib4gQaf