ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Συνταγή της Ημέρας!


Τραγανό Τηγανιτό Κοτόπουλο (Fried Chicken)

Συνταγή για 4-6 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 κοτόπουλο(3 κιλά περίπου), κομμένο σε τεμάχια ή 12 διάφορα κομμάτια κοτόπουλου της επιλογής σας (πόδια, μηροί, κλπ)
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
3 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση, για πανάρισμα
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Αρκετό φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες:
Βάλτε το αλεύρι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι από αυτό που αναφέρουμε στα υλικά, ανάλογα από το μέγεθος του κοτόπουλου).
Προσθέστε στο αλεύρι τη σκόνη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βυθίζουμε ένα-ένα τα κομμάτια κοτόπουλου στο βουτυρόγαλα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το βουτυρόγαλα και βάλτε τα μέσα στη σακούλα με το αλεύρι. Σφραγίστε την σακούλα και ανακινήστε μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο.
Τοποθετήστε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ένα δίσκο που περιέχει μαγειρικό χαρτί, και σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε να σταθούν έως ότου το αλεύρι πήξει και γίνει σαν πάστα.
Τοποθετήστε αρκετά φυτικό λάδι για τηγάνισμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα (με χοντρό πάτο κατά προτίμηση). Αφήστε το λάδι να κάψει. Βάλτε τόσα κομμάτια κοτόπουλου, όσα χωράει η κατσαρόλα αλλά μην την γεμίσετε εντελώς.
Αφήστε το κοτόπουλο να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν ροδίσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα.
Αφήστε στην χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά (το κοτόπουλο τότε θα είναι μαγειρεμένο, αλλά όχι τραγανό). Αφαιρέστε το πώμα της κατσαρόλας, αυξήστε τη θερμοκρασία και πάλι, και συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι να γίνει το κοτόπουλο τραγανό.
Στραγγιστέ το κοτόπουλο με χαρτοπετσέτες κουζίνας. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου απλά προσθέτοντας λίγο λάδι στην ίδια κατσαρόλα. Καλή Όρεξη!