ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τα πάντα ρει...


Ποιος να το περίμενε ποτέ ότι η επικεφαλής του ΚΚΕ θα υπεράσπιζε τις ακίνητες περιουσίες των Ελλήνων έναντι των υποτιθέμενων «φιλελεύθερων» κεντροδεξιών και κεντροαριστερών.
Ο «φιλελευθερισμός» παρουσιάζεται μόνο σαν στοιχείο «κουλτούρας» σε κοινωνικά θέματα και όχι στην οικονομία, τομέα στον οποίο θα μπορούσε να δώσει ορισμένες διεξόδους.

Η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της «καταδίκασε» την υπερφορολόγηση των ακινήτων και τον κίνδυνο κατάσχεσης τους, κάτι που έχουμε καταγγείλει από αυτή την ιστοσελίδα, ως σχέδιο κλοπής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων στα πλαίσια ενός παγκόσμιου συγκεντρωτισμού με στόχο και άλλες χώρες.

Το σχέδια των παγκοσμιοποιητών, ωστόσο, σαν να φαίνεται ότι «κολλάνε» κάπου. Παρατηρείται έντονη κινητικότητα σε όλον τον κόσμο. Ενδεχομένως τα μεγάλα συμφέροντα δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους.

Αν κάποιος θέλει να δει την πολιτική διάσταση των γεγονότων, τότε δεν μπορεί να τον αφήσει απροβλημάτιστο, η ξαφνική παραίτηση του πάπα Βενέδικτου από την κορυφή του Βατικανού, σημαντικού κέντρου επιρροής σε παγκόσμιο επίπεδο. Ούτε επίσης η αντικατάσταση της Χίλαρι Κλίντον στο στρατηγικής σημασίας State Department. Άρα ο «πόλεμος» συμφερόντων φουντώνει και μάλιστα, μεγάλο μέρος του, φαίνεται πως λαμβάνει χώρα εντός της Δύσης με παράπλευρες απώλειες. Εκτός και αν δεχτούμε ότι και οι δύο γνωστές προσωπικότητες εγκατέλειψαν τα πολιτικά δρώμενα για λόγους υγείας.

Τίποτα δεν μένει ίδιο, αφού τα πάντα ρει. Τα σχέδια μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν σύμφωνα με τις επιθυμίες των εμπνευστών τους, διότι πάντα θα υπάρχουν αντιμαχόμενες πλευρές και αστάθμητοι παράγοντες.

Σίγουρα το όλο σκηνικό θα επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά και την χώρα μας, η οποία ως πειραματόζωο δεν θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο. Το ερώτημα που τίθεται είναι: μπορούν οι ιθύνοντες και οι σύμβουλοί τους να διαβλέψουν τις όποιες εξελίξεις, έτσι ώστε να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα;