ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Νέες τεχνολογίες της Apple προστατεύουν το iPhone εάν σου πέσει


Σου έχει τύχει κάποιες φορές στο παρελθόν να σου πέσει από τα χέρια το smartphone σου κι αφού αυτό προσγειωθεί στο πάτωμα...
να περνάνε μερικά εφιαλτικά δευτερόλεπτα μέχρι να διαπιστώσεις εάν «ζει» ή όχι;

Αν δε σου έχει τύχει, έχεις την τύχη με το μέρος σου. Επειδή όμως σε πολλούς έχει τύχει, η Apple εξασφάλισε πατέντα, η οποία δημοσιεύτηκε χθες, προκειμένου να απαλλάξει –τουλάχιστον- τους κατόχους iPhone από αυτό τον πονοκέφαλο.

Σε αυτή γίνεται λόγος για ένα μηχανισμό, εφοδιασμένο με αισθητήρα, ο οποίος θα αντιλαμβάνεται την πτώση και θα μπορεί να αλλάζει το κέντρο βάρους της συσκευής, ώστε να μειώνονται -στο βαθμό που κάτι τέτοιο είναι εφικτό- οι αρνητικές συνέπειες μίας πρόσκρουσης.

Έτσι, η συσκευή θα χτυπάει στο πάτωμα σε ένα πιο ανθεκτικό της σημείο κι όχι στο πιο εύθραυστο, όπως παραδείγματος χάρη, στο πλάι κι όχι με την οθόνη, η οποία μπορεί εύκολα να σπάσει.

Προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, προβλέπεται η περιστροφή της συσκευής κατά την πτώση ή ακόμα κι η αφαίρεση της μπαταρίας εάν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο βάσει πάντα των συνθηκών της πτώσης.

Επίσης, στην πατέντα αναφέρεται ένα «φύλλο αέρα», το οποίο, ουσιαστικά, θα λειτουργεί σαν αερόσακος για το iPhone και θα δίνει μια ώθηση σε αυτό με σκοπό και πάλι να μετριαστούν οι επιπτώσεις του χτυπήματος στο έδαφος. Η Apple φημολογείται να αναπτύσσει την εν λόγω τεχνολογία ήδη από το Νοέμβριο του 2011.

Μία τελευταία πρόταση είναι τα αναδιπλούμενα κουμπιά ή ακουστικά και καλώδια τροφοδοσίας, τα οποία όταν θα αντιλαμβάνονται πτώση της συσκευής θα παραμένουν σφιχτά κολλημένα σε αυτή, προκειμένου να μην «ξεχαρβαλώνονται» κατά τη σύγκρουση.