ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Εκδρομή στην 13η Πανελλαδική Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών


  ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ - ΠΕΛΙΤΙ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ 2013

Αναχώρηση το πρωί στις 07.00 από Θεία  Ανάληψη . Ακολουθώντας   την Εγνατία Οδό παρακάμπτοντας την Θες/νίκη και περνώντας από τις Λίμνες Κορώνεια - Βόλβη και έξω από  την Ασπροβάλτα φθάνουμε στην Αμφίπολη όπου θα κάνουμε την πρώτη στάση μας.  Συνεχίζοντας την διαδρομή μας και αφού προσπεράσουμε και την πόλη της Δράμας παίρνουμε  τον  δρόμο  για το Παρανέστι 
 Άφιξη στο χωριό Παρανέστι στη γη του "πελίτι". Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση του καθενός και νωρίς το απόγευμα (η ώρα θα καθοριστεί κατά την άφιξη ) παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής αφού κάνουμε μία στάση στην πόλη της Δράμας . Νωρίς το βράδυ άφιξη στην Κατερίνη .
 Τιμή συμμετοχής : 15 ευρώ
Την εκδρομή έχει αναλάβει το Γραφείο Γενικού Τουρισμού "COMPLETE TRAVEL SERVICE" που βρίσκεται στην οδό Α Πάροδο Ειρήνης 2 (Δίπλα στην Θεία Ανάληψη). Όποιος ενδιαφέρετε να συμμετέχει στην εκδρομή μπορεί να απευθυνθεί στο γραφείο τουρισμού στο τηλ. 2351075907


                            13η Πανελλαδική Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής  Ντόπιων Ποικιλιών

afisa_13h_panelladiki_peliti
Η 13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα και την αχρήματηοικονομία. 
Η διανομή των σπόρων και των φυτών
Η προσφορά των σπόρων και των φυτών, θα γίνει από της 10:00 το πρωί, με τα ειδικά κουπόνια που θα είναι διαθέσιμα στη γραμματεία της γιορτής στην είσοδο του κτήματος. Οι επισκέπτες ερχόμενοι στο χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να προμηθευτούν τέσσερα κουπόνια, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη γραμματεία. Τα κουπόνια δίνονται δωρεάν.
Παράλληλα με την ανταλλαγή σπόρων στις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν οι ομιλίες καλλιεργητών, αγροτών, ακτιβιστών επιστημόνων κ.λ.π., εργαστήρια για διάφορα θέματα, θα υπάρχει Δημιουργική απασχόληση για τα μικρά παιδιά. Στις 1:00 το μεσημέρι θα υπάρχει κοινό γεύμα για όλους με παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φαγητά είναι προσφορά των καλλιεργητών που παίρνουν μέρος στη γιορτή και φίλων. Μπορείτε να φέρετε και εσείς κάτι για το κοινό τραπέζι π.χ. ψωμί, λάδι, τυρί, ελιές, πίτες, γλυκά, φρούτα κ.α. Η εκδήλωση κλείνει με παραδοσιακό πρόγραμμα. Θα λειτουργήσει και χαριστικό παζάρι στο οποίο μπορείτε να φέρετε ρούχα, παπούτσια, βιβλία, μικροέπιπλα και άλλα πράγματα σε καλή κατάσταση που δεν χρειάζεστε.
Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα (είναι απαραίτητα), ένα στρωσίδι για να καθίσετε στο γρασίδι, καλή διάθεση, συνεργασία και υπομονή.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη γιορτή στο www peliti.gr