ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Βουλωμένη μύτη: Φυσιολογικός ορός και…καθαρίσατε!


Ένα µωρό µε βουλωµένη µύτη, δυσκολεύεται να αναπνεύσει, κλαίει και δεν κοιµάται καλά. Επίσης, δυσκολεύεται πολύ να θηλάσει ή να πιει από το µπιµπερό, αφού χρησιµοποιεί το στόµα του για να αναπνεύσει...
Η ρινική συµφόρηση σε ένα µωρό, µπορεί ακόµη και να απειλήσει τη ζωή του. Η αποµάκρυνση της περίσσειας και της ξεραµένης βλέννης από τη µύτη του µωρού διευκολύνει την αναπνοή του και προλαµβάνει την επιδείνωση της υγείας του µε χειρότερες λοιµώξεις, όπως π.χ. η ωτίτιδα ή κάποια ρινική λοίµωξη.

Για να ανακουφίσετε άµεσα το παιδί σας από αυτήν την ταλαιπωρία, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε φυσιολογικό ορό. Ο φυσιολογικός ορός έχει µακρά ιστορία χρήσης στην αντιµετώπιση της ρινικής συµφόρησης στα βρέφη και αποτελεί πολύτιµο σύµµαχο κάθε µαµάς εδώ και δεκαετίες. Άλλωστε έχει θέση και στον καθηµερινό καθαρισµό της µύτης των βρεφών και των µικρών παιδιών ηλικίας έως 2 ετών. Με τον φυσιολογικό ορό, οι βλέννες ρευστοποιούνται µε ήπιο τρόπο και αποµακρύνονται ευκολότερα, αφού υγραίνονται οι µεµβράνες, που έχουν δηµιουργηθεί από το µπούκωµα.

Επειδή, ωστόσο, πολλά παιδιά δεν είναι και τόσο συνεργάσιµα στον καθαρισµό της µύτης τους (ούτε καν µε χαρτοµάντιλο, πολλώ δε µε τον ορό), έχουν κάνει πλέον την εµφάνισή τους στην αγορά ειδικές, εύχρηστες συσκευές που εφαρµόζουν τέλεια στα βρεφικά ρουθουνάκια και οδηγούν σε εύκολο, γρήγορο και ανώδυνο καθαρισµό από τις ρινικές εκκρίσεις, επιτρέποντας στο αγγελούδι σας να αναπνεύσει και πάλι ελεύθερα, µέσα σε λίγα µόνο λεπτά!

Οι συσκευές αυτές αποτελούνται συνήθως από ένα ειδικά σχεδιασµένο σωληνάκι που στη µία άκρη του έχει ένα χωνί, που ταιριάζει στο ρουθούνι του µωρού και στην άλλη άκρη του ένα στόµιο, από το οποίο ρουφάει η µαµά. Με το ρούφηγµα, η βλέννα βγαίνει από το ρουθούνι και παγιδεύεται στο ειδικό φίλτρο, που υπάρχει µεταξύ των δύο άκρων της συσκευής.

Έτσι, η µυτούλα καθαρίζει, χωρίς ο καθαρισµός να µετατραπεί σε… µαρτύριο, ούτε για το ίδιο το µωρό, αλλά ούτε και για εσάς…