ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ......Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ




  
ΕΔΩ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.

 Κατερίνη 13/4/2013                                                                                             
Σχετικά με τον σχολιασμό σας για την ερώτηση που κατατέθηκε στις 11/4/2013 με θέμα «Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αφορά δεκάδες καθαρίστριες μόνο στον νομό μας που χάνουν την δουλειά τους. Η απώλεια θέσεων εργασίας είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. 
H ερώτηση έγινε μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν 75 καθαρίστριες σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ζητώντας την στήριξη του γιατί κινδυνεύουν να δουν την πόρτα της ανεργίας. Στο δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκε ο Βουλευτής δηλώνοντας ότι θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να διασφαλίσει δέσμευση για την συνέχιση των συμβάσεων τους. 
Θεωρούμε ότι κανένα blog δεν μπορεί να απαξιώνει τον αγώνα των 75 εργαζομένων που διεκδικούν την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. 
Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Πιερίας κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου. 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΛΥΜΠΩ:

Κύριε Κωνσταντόπουλε, 
σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνουμε τον "αγώνα των 75 εργαζομένων που διεκδικούν την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους", καθώς και τις αγωνίες και τις ανησυχίες κανενός άλλου πολίτη, στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Το ακριβώς αντίθετο και για αυτό αρχίσαμε την νέα αυτή προσπάθειά μας.
Η ανάρτησή μας δεν χαρακτηρίζει ως επουσιώδη την προσπάθεια των 75 καθαριστριών. Σας παραπέμπουμε,  στον τίτλο της, ο οποίος ζητά "σοβαρότερες" ερωτήσεις, χωρίς να χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη ως μη σοβαρή.
Πολύ απλά, όμως, σχολιάζει το ότι εσείς και οι υπόλοιποι βουλευτές της Πιερίας θα έπρεπε να αναλάβετε δράσεις πιο ουσιαστικές και δραστικές. Στο θέμα της ανεργίας για παράδειγμα, πρέπει να προωθήσετε δράσεις και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, προκειμένου  να βρουν εργασία οι δεκάδες χιλιάδες άνεργοι συμπολίτες μας και μέσα σε αυτούς και οι 75 κυρίες καθαρίστριες.
Επιπλέον με όλο το σεβασμό στις προσπάθειές σας, θα πρέπει να έχετε αντιληφθεί, ιδιαίτερα αφού "καθήσατε" και στο Υπουργικό συμβούλιο,  πως οι ερωτήσεις των Βουλευτών στην Βουλή των Ελλήνων δεν λαμβάνουν την πρέπουσα προσοχή από τους Υπουργούς και Υφυπουργούς και πολύ σπάνια φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα. 
Η Πιερία και η Ελλάδα χρειάζονται δράσεις, πράξεις και αποτελέσματα.

 Η ομάδα του ΕνΟλύμπω.