ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

K. Λουρόπουλος : το αφεντικό του ΟΠΑΠ που θεωρεί απαράδεκτο το Στοίχημα!

Κι όμως. Έχουμε τοποθετήσει επικεφαλής του ΟΠΑΠ έναν άνθρωπο που θεωρεί απαράδεκτο το Στοίχημα!

Εχουμε αναθέσει τη διαχείριση των εκατομμυρίων του κρατικού μονοπωλίου σε έναν άνθρωπο που νομίζει ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 4-5.000 ευρώ!

Στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, Το ΧΩΝΙ κατέγραψε αναλυτικά τα "πιστεύω" του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, Κώστα Λουρόπουλου, όπως αυτά αναπτύσσονται στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε το 2010, με τίτλο "Κατά Λαιστρυγόνων".

Ενα βιβλίο που αφήνει τον αναγνώστη του με το στόμα ανοιχτό για τα όσα ισχυρίζεται ο συγγραφέας του. Μεταξύ πολλών άλλων απίστευτων, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει "τεράστια πρόοδο" επειδή έχει μαζέψει ενάμισι εκατομμύριο (λαθρομετανάστες) από κάθε -κατατρεγμένη- γωνιά του κόσμου. Ο ίδιος τονίζει ότι αυτό το ενάμισι εκατομμύριο (λαθρο)μετανάστες έχει "αφομοιωθεί απόλυτα" και μιλάει "σχεδόν άπταιστα" ελληνικά. Προφανώς ο κ. Λουρόπουλος δεν έχει περάσει ποτέ από το κέντρο στης Αθήνας...


Ο ίδιος δηλώνει οπαδός της "πράσινης ανάπτυξης" και εξυμνεί τον Γιώργο Παπανδρέου...


Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 21 Απριλίου:



Εσείς, αν η Tasty ήταν δική σας, θα βάζατε να τη διοικεί ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι τα πατατάκια είναι ανθυγιεινά; Σε καμία περίπτωση. Κι όμως. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έβαλε επικεφαλής του ΟΠΑΠ έναν άνθρωπο που έγραψε βιβλίο για να μας πει ότι το Στοίχημα είναι απαράδεκτο!

Δεν το πιστεύετε, ε; Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κώστας Λουρόπουλος, είναι και συγγραφέας. Το 2010 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gutenberg το βιβλίο του με τίτλο «Κατά Λαιστρυγόνων - Το επιχειρηματικό μανιφέστο κατά της οικονομικής κρίσης» στο οποίο (σελ. 125) αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Οι Ελληνες χρήστες (σ.σ. του Internet) επιδίδονται σε λιγότερο (ή καθόλου) αποδεκτές ενέργειες όπως η συμμετοχή σε στοιχήματα».

Και, λίγο παρακάτω (σελ. 126) προσθέτει: «Παράλληλα, μια από τις χρήσεις που σηκώνουν ιδιαίτερη συζήτηση, αφορά τα αρκετά σε αριθμό αθλητικά ηλεκτρονικά περιοδικά και τα portals (πύλες), όταν αυτά, πέραν του ειδησεογραφικού περιεχομένου, αποτελούν πύλες για τζόγο και στοιχήματα, πράγμα που δεν θα μας τιμούσε ιδιαίτερα κάτω από το πρίσμα των πιο προοδευτικών μας καταβολών όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε ως λαός».

Ωπα. Τι έχουμε εδώ; Ο κ. Λουρόπουλος πιστεύει ότι το Στοίχημα είναι απαράδεκτο! Ο κ. Λουρόπουλος θεωρεί ότι ο τζόγος και τα στοιχήματα δεν μας τιμούν. Αυτόν τον άνθρωπο πήγε και έβαλε ο Στουρνάρας επικεφαλής του ΟΠΑΠ, να διαχειρίζεται το κρατικό μονοπώλιο με τα τόσα εκατομμύρια ΑΚΡΙΒΩΣ από τον τζόγο και το Στοίχημα!

Θα μου πείτε: συμφωνούμε - δεν συμφωνούμε, δικαίωμά του, του ανθρώπου, να θεωρεί ότι ο τζόγος είναι κακό πράγμα. εντάξει, αλλά θα μου πει κανείς με τα σωστά του ότι θα έβαζε πρόεδρο της Tasty κάποιον που δηλώνει ότι τα πατατάκια είναι ανθυγιεινά;!

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο δύο χρήσεις του internet θεωρεί απαράδεκτες και ανήθικες ο κ. Λουρόπουλος. Το στοίχημα και το πορνό!..

Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ θεωρεί «τεράστια πρόοδο» το γεγονός ότι έχουμε μαζέψει (λαθρο) μετανάστες από κάθε -κατατρεγμένη- γωνιά του κόσμου, πιστεύει ότι «έχουν αφομοιωθεί πλήρως» και μιλούν «άπταιστα ελληνικά»!

Σε όλη την έκταση του βιβλίου του -που λανσάρεται ως «Το επιχειρηματικό μανιφέστο κατά της οικονομικής κρίσης»- ο κ. Κώστας Λουρόπουλος προσπαθεί να μας πείσει ότι υπερβάλλουμε. Οτι η κρίση δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο θέλουμε να πιστεύουμε, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο μαύρα, πως πρέπει να συγκρίνουμε με το παρελθόν και να διαπιστώνουμε πόσο καλύτερα είμαστε.

Τα λέει αυτά εν έτει 2010. Τη χρονιά που εκδόθηκε το βιβλίο του. Τη χρονιά του μνημονίου. Τη χρονιά μετά την οποία όλα πήγαν κατά διαβόλου. Περικοπές δώρων, επιδομάτων, μισθών, συντάξεων, αυξήσεις φόρων, χαράτσια, έκτακτες εισφορές, πείνα, ανέχεια, αυτοκτονίες. Αλλά, όχι. Ο άνθρωπος που τοποθετήθηκε από τον κ. Στουρνάρα στο κρισιμότατο πόστο του επικεφαλής του ΟΠΑΠ, να διαχειρίζεται τα εκατομμύρια του κρατικού μονοπωλίου του τζόγου, δεν κατάφερε να τα προβλέψει όλα αυτά, μόλις λίγους μήνες πριν συμβούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ > http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2129-louropoulos-to-afentiko-tou-opap-pou-theorei-aparadekto-to-stoixima