ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Βάφτηκε με αίμα η Γιορτή της Μητέρας στην Ορλεάνη


 Βάφτηκε με αίμα η Γιορτή της Μητέρας στην Ορλεάνη
 Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και ενός κοριτσιού δέκα ετών, τραυματίστηκαν χθες σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια παρέλασης για τη Γιορτή της Μητέρας στη Νέα Ορλεάνη.
Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WWL-TV, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Ρέμι Μπράντεν, τα άτομα που τραυματίστηκαν συμμετείχαν ή παρακολουθούσαν την παρέλαση.
Ένας άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκάρι Φλότ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι η αστυνομία αναζητά δύο ή τρεις υπόπτους.
«Θα υπάρχουν πιθανώς περισσότεροι τραυματίες», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, ο οποίος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας της Μητέρας.
Οι ακριβείς συνθήκες της ανταλλαγής των πυροβολισμών δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά ένας αξιωματούχος της Νέας Ορλεάνης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα πυρά εκτοξεύτηκαν από ενδεχομένως δύο διαφορετικούς τύπους όπλων. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Times-Picayune περίπου 300 με 400 άτομα παρακολουθούσαν την παρέλαση τη στιγμή που άρχισαν οι πυροβολισμοί.
«Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο κάποιος τραυματίας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή» ανέφερε επίσης ο αξιωματούχος συμπληρώνοντας ότι οι πυροβολισμοί διήρκεσαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα.