ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

“Επίσκεψη Αλγερινών δημοσιογράφων στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη, 21 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου


Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου καλωσόρισε στο γραφείο της Αλγερινούς δημοσιογράφους, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Πιερία.
Συγκεκριμένα το κλιμάκιο αποτελούνταn από τους Samira Azzegag (Le Temps d' Algerie), Karim Kali (El Khabar), Hattou Hanafi (Liberte), Karim Aimeur (L' Expression), Mehdi Mehenni (Le Soir d' Algerie), Belkacem Adjadj (Echourouk) και Kafia Ait Allouache (El Moudjahid) και συνοδεύονταν από την τουριστική πράκτορα Messeles Iskra.
Kύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη ενός παραγωγικού διαλόγου μεταξύ της περιοχής μας και της Αλγερίας με σκοπό τη συνέχεια μίας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Νομαρχία. Ο διάλογος διεξήχθη σε θερμό και ευχάριστο κλίμα, ενώ επί τάπητος ετέθησαν ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό και την ανάπτυξη άμεσου διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, με σκοπό την προαγωγή των τουριστικών προϊόντων και των δύο χωρών.
Οι Αλγερινοί δημοσιογράφοι εκθείασαν τις ομορφιές της Πιερίας, την επιβλητικότητα του Ολύμπου, τη φιλοξενία των ανθρώπων. Η κα Μαυρίδου μίλησε για τον τόπο μας, την ιστορία του, τους αρχαιολογικούς χώρους στους οποίους πρέπει να ξεναγηθούν οι επισκέπτες για να πάρουν μία γεύση από την Πιερία και όχι μόνο, εκθειάζοντας τα φυσικά κάλλη συνολικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η επίσκεψη του κλιμακίου ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες και από τις δύο πλευρές. Οι δημοσιογράφοι προσκάλεσαν την Αντιπεριφερειάρχη στην Αλγερία και πρότειναν την αδελφοποίηση της περιοχής τους με την Πιερία. Επίσης προτάθηκε η συνδιοργάνωση μίας εκδήλωσης κατά την οποία θα προαχθούν τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και των δύο τόπων. Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων και τουριστικού υλικού και την υπόσχεση για μία εποικοδομητική και παραγωγική διμερή συνεργασία.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη, κος Δημήτρης Ρουκάς συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αλγερίας, Pedgini Salaouandi και το κλιμάκιο των δημοσιογράφων στον Πλαταμώνα. Ο κος Ρουκάς, εκπροσωπώντας την κα Μαυρίδου συζήτησε με τους επισκέπτες για τις ομορφιές της Πιερίας. Οι δημοσιογράφοι εκθείασαν στον κο Salaouandi την υποδοχή και τη φιλοξενία των Πιεριέων και τόνισαν πως έχουν σκοπό να προβάλλουν την Πιερία μέσω των μέσων στα οποία εργάζονται. Η συζήτηση συνοδεύτηκε από κρύο τσάι Ολύμπου και έκλεισε με τη διμερή υπόσχεση για μία νέα, επίσημη πλέον, συνάντηση.