ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πάρτι ασυδοσίας






Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος


Μαζεύονται κατά εκατοντάδες στο κλαμπ KGB, έτοιμοι για την κούρσα. Πιο πριν, καθένας τους έχει δώσει 20 ευρώ προκειμένου να λάβει μέρος στο παιχνίδι. Απόδειξη δεν παίρνουν ποτέ, αυτό όμως είναι το τελευταίο που τους νοιάζει.

Το όνομα του παιχνιδιού, «Τελείως λιώμα», είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει. Οι κανόνες του, απλοί. Οι διαγωνιζόμενοι επισκέπτονται στη σειρά τα εφτά μπαρ που έχουν επιλέξει οι διοργανωτές, ο Mickey, o Calum και ο Ebonie.

Σε κάθε στάση θα πρέπει να καταναλώσουν ένα ποτό όσο πιο γρήγορα μπορούν, στη συνέχεια να ξεχυθούν στους δρόμους και, ζαλισμένοι από την ένταση και το αλκοόλ, να προσπεράσουν αμάξια και πεζούς ώστε να φτάσουν έγκαιρα στο επόμενο μαγαζί. Σημάδι ότι τα κατάφεραν αποτελεί η στάμπα που βάζει ο εκάστοτε μπάρμαν στην μπλούζα τους.

Οι πρώτοι 25 που θα φτάσουν στο έβδομο και τελευταίο μπαρ αναδεικνύονται νικητές και μπορούν να πίνουν όλο το βράδυ μόνο με ένα ευρώ το ποτό…

Αλκοόλ και φοροδιαφυγή

Ο λόγος για τα γνωστά, πολυδιαφημισμένα και παράνομα παιχνίδια «Total Karnage» και «Take Over», τα οποία διοργανώνονται στο πολύπαθο Φαληράκι της Ρόδου κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Ως διοργανωτές εμφανίζονται τρεις Βρετανοί οι οποίοι εργάζονται σε μπαρ της περιοχής. Τα εισιτήρια του Mickey B., του Calum O. και του Ebonie C. γίνονται ανάρπαστα. Τα μοιράζουν στους δρόμους του νησιού και εισπράττουν 20 ευρώ από κάθε τουρίστα.



Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές, από κάθε διοργάνωση κερδίζουν γύρω στις 3.500 ευρώ! Φυσικά, για απόδειξη ούτε λόγος…

Κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια στο Φαληράκι λαμβάνει χώρα ένα ατελείωτο πάρτι φοροδιαφυγής και ασυδοσίας.



Μέθη, παροξυσμός και άφθονη κατανάλωση αλκοόλ στοιχειοθετούν αυτήν την αξιοπρόσεκτη υπόθεση, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διερευνάται τόσο από την αστυνομία όσο και από το ΣΔΟΕ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ως τώρα καμία παρέμβαση - παρότι οι παραβάσεις είναι οφθαλμοφανείς.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η επιχείρηση-φάντασμα διαφημίζει τις υπηρεσίες της και μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, διατυμπανίζοντας τις παροχές που προσφέρει στους πελάτες.



Εικόνες ντροπής

Οι όροι του παιχνιδιού έχουν ως αποτέλεσμα η περιοχή να μετατρέπεται σε απέραντη αρένα, με τους μεθυσμένους παίκτες-τουρίστες να τρέχουν στους δρόμους, προκειμένου να φτάσουν το γρηγορότερο δυνατό στα μαγαζιά που συμμετέχουν στο «κόλπο».



Οι κίνδυνοι, πολλοί. Τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους αμέριμνους οδηγούς ή πεζούς, οι οποίοι από το πουθενά βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τσούρμο σε παροξυσμό, που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του…