ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

H επίσημη ενημέρωση για την απόφαση ΣτΕ για τον βιολογικό στο Κορωπί

kel
Απέρριψε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τις ενστάσεις που είχαν γίνει κατά του ΚΕΛ ΧΑΜΟΛΙΑΣ ανοίγωντας έτσι το δρόμο για να ξεκινήσουν τα έργα. 
Σύμφωνα με επιστολή του δικηγόρου Δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου προς τον Δήμαρχο Κορωπίου Δημ. Κιούση, «με την απόφαση 2752/2013 του Ε΄ Τμήματος Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύθηκε την 16η Ιουλίου 2013 απορρίφθηκαν οι δυο αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν ασκηθεί από συλλόγους και κατοίκους των περιοχών «ΧΑΜΟΛΙΑ» και «ΒΡΑΥΡΩΝΑ» κατά της Κ.Υ.Α. 144233/09.09.2009 περί εγκρίσεως περιβαλλοντικών όρων για τα «Έργα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Υδάτων κεντρικού τμήματος Ανατολικής Αττικής σε περιοχές των Δήμων και Κοινοτήτων Κρωπίας, Παιανίας, Σπάτων, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Μαρκοπούλου, Καλυβίων Θορικού και Κουβαρά της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής». Παραλλήλως, με την ίδια ως άνω απόφαση έγιναν δεκτές οι παρεμβάσεις που ασκήσαμε εκ μέρους του Δήμου σας επί των εν λόγω υποθέσεων.
Αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η έκδοση της αποφάσεως του Δ΄ Τμήματος του Δικαστηρίου επί της αιτήσεως ακυρώσεως των ιδίων αιτούντων κατά της πράξης κατακυρώσεως του αποτελέσματος της δημοπράτησης του υπόψη έργου («Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων Κορωπίου – Παιανίας»)».