ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ότι πληρώνεις παίρνεις! – Γιατί τo φθηνό iPhone μένει στα ράφια και το ακριβό σπάει ρεκόρ

Ότι πληρώνεις παίρνεις... - Γιατί τo φθηνό iPhone μένει στα ράφια και το ακριβό σπάει ρεκόρ
Μπορεί τα πρώτα σχόλια – από την ανακοίνωση ακόμη – σχετικά με την κατασκευή ενός νέου, φθηνού iPhone να κέρδισε τις εντυπώσεις, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και η φήμη είχε προ πολλού ξεπεράσει το προϊόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, οι πλειοψηφία του κοινού δηλώνουν απογοητευμένοι από το iPhone 5c της Apple και προτίθενται να επιστρέψουν στο «πρωτότυπο» αφήνοντας πίσω τους τις απομιμήσεις... Μάλιστα, η εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει τον αριθμό των παραγόμενων συσκευών, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο αμερικανικός κολοσσός ζήτησε από τους Κινέζους να μειώσουν τα πολύχρωμα και πιο οικονομικά μοντέλα iPhone το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου και φυσικά να αυξήσουν την παραγωγής του κλασικού μοντέλου – και στην προκειμένη περίπτωση του iPhone 5s.
Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις του κανονικού μοντέλου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ειδικοί του χώρου αναφέρουν ότι οι καταναλωτές υποδέχθηκαν... χλιαρά το οικονομικό μικρότερο μοντέλο της Apple και η απόφαση της εταιρείας είναι λογική. Έτσι και αλλιώς καταστηματάρχες και μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών ήδη προσανατολίζονται προς τη μείωση τιμής του iPhone 5c , με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν τουλάχιστον να πουλήσουν τις συσκευές που έχουν στα ράφια τους.
Την «κρίση» αυτή στην εταιρεία, σχετικά με το νέο μοντέλου επιχείρησαν να ερμηνεύσουν οι ειδικοί αναλυτές. Η πιο λογική εξήγηση που μπορούν να δώσου είναι πως αποτέλεσε λάθος πολιτική από την πλευρά της εταιρείας να βγάλει στην αγορά σχεδόν ταυτόχρονα και τα δύο μοντέλα τους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως δεν έπρεπε καν να μπει στη διαδικασία να βγάλει τέτοιου είδους μοντέλο, πέφτοντας στη παγίδα των ανταγωνιστών της. Παρ' όλα αυτά, ο κολοσσός δεν φαίνεται να ανησυχεί, καθώς μπορεί οι χρήστες να... σνόμπαραν το φθηνό μοντέλο αλλά να παρέμειναν πιστοί στο κανονικό.