ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και χυμό λάιμ από τον σέφ Βασίλη Παναγόπουλο

CAM01212
Το κοτόπουλο όπως δεν το ξανάφαγες ποτέ!
Θα χρειαστούμε για 4 άτομα:
2 φιλέτα κοτόπουλο,από μία πρέζα αλάτι,φρέσκο πιπέρι,1 κτσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι,1 ποτηράκι λευκό κρασί.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:1 κεσέ γιαούρτι αγελαδινό,2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ,1 κουτ. γλυκού χυμό από lime,80 ml ελαιόλαδο,αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία για την σάλτσα γιαουρτιού:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το χυμό λεμονιού(lime), το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το μπολ και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο κ σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια η λεπτές λωρίδες και το κρεμμυδάκι μας!στην συνέχεια εφόσον έχουν πάρει ροδοκόκκινο χρώμα,με προσοχή πάντα να μην μας ξεραθούν βάζουμε αλάτι-πιπέρι,και σβήνουμε με το λευκό κρασάκι μας!συνεχίζουμε το σοτάρισμα ωσότου εξατμιστεί το κρασί κ λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε την σάλτσα γιαουρτιού,που έχουμε ήδη ετοιμάσει!τα αφήνουμε όλα στο τηγάνι για περίπου ένα με δύο λεπτά ανακατεύοντας καλά και στην συνέχεια ήμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!ένα πιάτο υγιεινό light και συγχρόνως πολύ γευστικό!