Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε: «Όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία».
Ο υπουργός επισήμανε ότι η διαδικασία αξιολόγησης – απολύσεων θα επεκταθεί σε όλες τις μεγάλες ΔΕΚΟ που είναι υπό κρατικό έλεγχο και εξαιρούνται μόνο αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση. Στην αξιολόγηση θα ενταχθούν ακόμη και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί, όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς.
Σε ό,τι αφορά τη δέσμευση για 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε πως υπολογίζονται 2.000 απολύσεις από το κλείσιμο της ΕΡΤ και πως όσοι επαναπροσληφθούν ως μόνιμοι στο νέο φορέα θα αφαιρεθούν από τον αριθμό αυτό. Πρόσθεσε, δε, ότι θα προσμετρηθούν οι απολύσεις 300 – 320 επίορκων υπαλλήλων.
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ζητά να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι που θα απολυθούν από το Δημόσιο αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τα δικαστήρια, ενώ τόνισε ότι στον αριθμό των 4.000 απολύσεων θα συνυπολογιστούν οι απολύσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες.
Αναφερόμενος στο επόμενο κύμα διαθεσιμότητας που δρομολογείται (άλλοι 12.500 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους), ο υπουργός ανέφερε ότι θα ζητήσει παράταση από την τρόικα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι, όπως ανακοίνωσε, σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας, το επόμενο διάστημα, θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της επανεξέτασης των συνδικαλιστικών αδειών που ισχύει απο το 1982.
«Το κράτος υπήρξε αρκετά γενναιόδωρο» σε αυτόν τον τομέα, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
πηγη