ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Το χοιρινό καρέ του Πέτρου θα σε χορτάσει μαζί με τη μπάλα του Ολυμπιακού

xoirino-kare-570
Ο Πέτρος Κωστόπουλος αποφάσισε να μαγειρέψει σήμερα στο Πρωινό mou ένα φαϊ ιδανικό για να συνοδεύσει τις παθιασμένες στιγμές σας σήμερα το βράδυ στο Ολυμπιακός-Μπενφίκα. 
Έτσι, στο τέλος της εκπομπής βρεθήκαμε για δεύτερη φορά στην κουζίνα του Πρωινό mou για να δούμε ένα απλό, γρήγορο και συνάμα γευστικό φαϊ, μέσα σε 15΄λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε το κρέας καλά και βαθιά ανάμεσα στις "μπριζόλες" και κάνουμε τρύπες με τη μύτη του μαχαιριού μας στο συνδετικό ιστό ανάμεσα στα κόκαλα. Στην εξωτερική μεριά του καρέ και ιδίως αν έχει αρκετό λίπος κάνουμε χαρακιές οριζόντιες και κάθετες. Περνάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και αλείφουμε με την πάστα αυτή το κρέας μας. Βάζουμε επιπλέον αλατοπίπερο ιδίως από την εξωτερική μεριά και δένουμε με σπάγκοτο κρέας για να δημιουργήσουμε το καρέ μας. Τέλος ψήνουμε πάνω σε σχάρα για 1 ώρα στους 180 βαθμούς ή μέχρι να φτάσει μέσα η θερμοκρασία στους 55 βαθμούς. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ
1 χοιρινό καρέ με τα κόκαλά του
2 κύβους βοδινού ή κοτόπουλου
μπόλικα αρωματικά
αλάτι
πιπέρι
3 αστεροειδείς γλυκάνισου
5 - 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
σπάγκο
Καλή όρεξη και καλούς πανηγυρισμούς!