ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Carne asada: Η απόλυτη συνταγή για tacos

tacos-syntagi-570.jpg
Τα tacos αποτελούν από τις πιο αγαπημένες επιλογές για ορεκτικό. Συνδυάζουν το λαχταριστό κρέας με γευστικές σάλτσες ντομάτας, πιπεριάς και γουακαμόλε.
Όπως θα γνωρίζετε υπάρχουν πολλά είδη tacos. Τα tacos είναι πολύ εύκολο να τα βρει κανείς στο σουπερμάρκετ ενώ πριν το σερβίρισμα μπορείτε να τα ζεστάνετε λίγο είτε μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων είτε ένα - ένα στο τηγάνι, στον ατμό.
Εμείς εδώ σας παρουσιάζουμε τη γευστική συνταγή για carne asada.
Τι θα χρειαστείτε:
1 μοσχαρίσια μπριζόλα φιλέτο
Χυμό από δύο λεμόνια
6 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι
Τι πρέπει να κάνετε:
1. Σε μία μεγάλη αεροστεγή πλαστική σακούλα, αναμείξτε το χυμό λεμονιού, το νερό, το σκόρδο και το αλάτη. Προσθέστε τη μοσχαρίσια μπριζόλα και μαρινάρετε το κρέας. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 έως και 3 ώρες.
2. Προθερμάνετε το grill ή το τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία – θα πρέπει να είσαστε σε θέση να κρατήσετε το χέρι σας πάνω από αυτό για όχι περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το κρέας από το μείγμα και στεγνώστε το με απορροφητικό χαρτί. Λαδώστε ελαφρά την καυτή σχάρα και προσθέστε το κρέας. Μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να είναι όμορφα ψημένο, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
3. Κόβετε το κρέας σε λεπτές λωρίδες. Είναι αρκετό για 12 tacos.
Συνδυάστε το είτε με καυτερή σάλτσα πιπεριάς είτε με γλυκόξυνη.
Καλή όρεξη!