ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Σκότωσε με γλυκά – Κέικ βανίλιας με λιωμένη σοκολάτα Lacta

received_m_mid_1384780579671_abdbd5c91cec426604_0
Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλος βρήκε την πραγματική χρησιμότητα της σοκολάτας Lacta...
Υλικά 
340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαλακό βούτυρο
4 αυγά
2 κ.γλ. βανίλια(για πιο έντονο άρωμα χρησιμοποιείστε ξυλάκι βανίλιας)
1,5 κ.γλ. baking powder
1πρέζα αλάτι
60 γρ. γάλα,1 μεγάλη σοκολάτα Lacta της επιλογή σας! (φόρμα: μακρόστενη)
Εκτέλεση
Xωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το backing powder.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο, την βανίλια και τους κρόκους πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα πολύ αφράτο.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα μέχρι να ενσωματωθούν τέλεια και στην συνέχεια, προσθέτουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί και εκείνη καλά με τα υπόλοιπα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο κάτω ράφι, στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί τόσο ώστε όταν βυθίζουμε μέσα του μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. (περίπου 35 - 40 λεπτά ανάλογα).
Εγώ το έψησα 50 λεπτά. Οπότε επειδή προφανώς ο κάθε φούρνος έχει ξεχωριστή προσωπικότητα, ΜΗΝ αμελήσετε να το τσεκάρετε με την οδοντογλυφίδα πριν το βγάλετε από το φούρνο! Στη συνέχεια σε ένα μπέν μαρί ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε την σοκολάτα lacta μαζί με λίγο κρέμα γάλακτος για γλυκά για να είναι λιγάκι αραιή, και τέλος περιχύνουμε το κέικ μας από πάνω! Η σοκολάτα Lacta θα δώσει έναν άλλο χαρακτήρα στο κέικ μας με μία γεύση απολαυστική που σίγουρα ξεφεύγει και αλλάζει τα δεδομένα από τα κλασικά κέικ!