ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Τεταμένο το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση Βενιζέλου σε όσους διαφωνούν στη συνεργασία με «58»

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ Ê.Å. ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ SÓÅ ÊÅÍÔÑÉÊÏ ÎÅÍÏÄÏ×ÅÉÏ ÔÙÍ ÁÈÇÍÙÍ/PHASMA/Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ
Άκρως τεταμένο είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ύστερα και από τις αποσχιστικές τάσεις που παρουσίασε πληθώρα βουλευτών με αφορμή την στρατηγική επιλογή της Κεντρικής Επιτροπής για Συνεργασία με τους «58».
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση και συνάμα διπλωματική. Ως τέτοια εκλαμβάνεται άλλωστε η χθεσινή δημοσιοποίηση των αποφάσεων της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ.
Από το επιτελείο του κ. Βενιζέλου τόνιζαν ότι στις 22 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε από την ΚΠΕ όλο το πλαίσιο των δράσεων που οδηγεί στη συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν. Τις τελευταίες ημέρες προβληματισμό για την προσέγγιση ΠΑΣΟΚ και «58» είχαν εκφράσει σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, όπως ο κ. Θ. Μωραΐτης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση της ΚΠΕ δεν ήταν ομόφωνη, και η κίνηση των «75» με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη, που με προχθεσινή ανακοίνωσή τους υπαινίσσονται ότι ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να διαλύσει το κόμμα.
Πέρα από την πολιτική εσωκομματική αντιπαράθεση, πονοκέφαλο για την ηγεσία  του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραμένει υπερχρεωμένο, δίχως την ικανότητα να συντηρήσει καν το ολιγάριθμο προσωπικό του αποτελεί και η οικονομική του ένδεια. Η κακή οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί επιβαρυντικά στις σχέσεις ακόμη και μεταξύ των στενών συνεργατών του κ. Βενιζέλου, πολλοί εκ των οποίων ιεραρχούν το συγκεκριμένο πρόβλημα ως τη σημαντικότερη εκκρεμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Χαρ. Τρικούπη.
Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να υποχωρήσει από την επιλογή του, παρά τις αντιδράσεις και τα προφανή προβλήματα. Ωστόσο, στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι ενδοκομματικές πιέσεις θα ενταθούν, ιδίως όσο συνεχίζεται η συζήτηση για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου αλλά και για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές.