ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μανάρι μου τα κάναμε σαλάτα – Ανάμικτη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο και προσούτο

Μανάρι μου τα κάναμε σαλάτα - Ανάμικτη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο και τραγανό προσούτο
Κυρίως πιάτο χωρίς ορεκτικό δεν νοείται... Και τι είναι αυτό που κάθε τραπέζι χρειάζεται να έχει για να θεωρείται πλήρες; Μα φυσικά μια πεντανόστιμη σαλάτα που θα συνοδεύσει άψογα το κυρίως πιάτο μας!
Να μια συνταγή για την πιο νόστιμη και γκουρμέ σαλάτα που δοκιμάσατε ποτέ...
Τι θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες)
Για τη σαλάτα
  • 600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
  • 200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. ρόδι, σπόρους
  • 15 γρ. τραγανό προσούτο
  • 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 6 γρ. εστραγκόν, φύλλο
  • 400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
  • αλάτι
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό ρόδι
  • 20 γρ. γρεναδίνη
  • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πώς θα την φτιάξουμε 
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια, το ρόδι και το εστραγκόν.
Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε, ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας.
Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.