ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Στα επίσημα εγκαίνια του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska) στη Θεσσαλονίκη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

«Επισφράγιση των διμερών σχέσεων σε πολιτικό, πολιτισμικό, επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο μεταξύ των δύο λαών» το μήνυμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τη Σερβική Δημοκρατία


Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ.  Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπησε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδεία, Πολιτισμού και  Αθλητισμού της ΠΚΜ  και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ.  Σοφία Μαυρίδου, στα επίσημα εγκαίνια του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της  πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska), εκπροσώπων  επιχειρηματικών φορέων των δύο λαών και πλήθος Πιεριέων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για την Κεντρική Μακεδονία, που η Σερβική Δημοκρατία (Republica Srpska )επέλεξε να εγκαινιάσει τα γραφεία της αντιπροσωπίας της στην Ελλάδα,  δίνοντας το ύπατο αξίωμα της αντιπροσωπίας της, σε έναν διακεκριμένο και επιτυχημένο Πιερία επιχειρηματία.


«Η παρουσία της εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Μίλοραντ Ντόντικ και της Πρωθυπουργού κας Ζέλικα Τσβιγάνοβιτς της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska), προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημερινή τελετή, επισφραγίζοντας τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, πολιτισμικό, επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο» υπογράμμισε η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Άλλωστε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε  κοινά στοιχεία των δυο λαών,  σημειώνοντας ότι οι Σέρβοι έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον Ελληνισμό αλλά και με την Πιερία, όπου επί δεκαετίες αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς τους προορισμούς.

«Με τα εγκαίνια του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζεται και η αμοιβαία θέληση για δημιουργία ισχυρών δεσμών στους τομείς της παιδείας,του πολιτισμού και της επιχειρηματικής εξωστρέφειας» είπε χαρακτηριστικά  η κ. Σοφία Μαυρίδου.


Η  Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, και Αθλητισμού της ΠΚΜ  απηύθυνε πρόσκληση σε Έλληνες εκπροσώπους φορέων, οργανισμών και διπλωματικών αντιπροσωπειών από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και από  Σέρβους να αγκαλιάσουν με εμπιστοσύνη και σιγουριά  την προσπάθεια σύσφιξης και  ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

«Η επιλογή του κ. Βασίλειου Λάμπρου ως επικεφαλής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska) στη Θεσσαλονίκη -πέρα από την τιμή που γίνεται στο πρόσωπό του αναγνωρίζοντας  την πολυετή και επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα- είναι ιδιαίτερη τιμή και για την Πιερία, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας,  στη φίλη χώρα.


Τέλος, η κ. Σοφία Μαυρίδου ευχαρίστησε τόσο τον Προέδρο της Δημοκρατίας κ. Μίλοραντ Ντόντικ όσο και την Πρωθυπουργό της Σερβικής Δημοκρατίας κα. Ζέλικα Τσβιγάνοβιτς , που –όπως ανέφερε -με την παρουσία τους αποδεικνύουν έμπρακτα την απόφασή τους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια διασύνδεσης των δύο χωρών με έργα και όχι μόνο με λόγια.