ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τιραμισού και τυραννήσου – Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει τον «Λόφο της Απόλαυσης»

tiramisou1-570
Ο Μανώλης Συρίγος καταλαβαίνει ότι σήμερα θα πέσουν μεγάλες μάσες με κρεατικά και γι΄αυτό σκέφτηκε ότι θα χρειαστείς ένα ελαφρύ γλυκό που να χωρέσει στο στομάχι σου. Γι΄αυτό τιραμισού και δε θα χρειαστεί να κάνεις κράτει με τα κοψίδια. Φάε κρέας άφοβα και πάρε θέση για το τιραμισού!
ΥΛΙΚΑ
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 75 ml kahlua
  • 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 300 ml καφέ espresso (περίπου 4 δόσεις)
  • 1 πακέτο μπισκότα για tiramisu (savoyard)
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η σαντιγύ.
  • Σε καθαρό κάδο χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και 4 κ.σ. εσπρέσσο
  • Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα του τυριού με την σαντιγύ.
  • Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι στρογγυλό ή ενα πυρίμαχο σκεύος.Βουτάμε τα μπισκότα στο καφέ και βάζουμε μία στρώση στη πιατέλα.
  • Στρώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω, τοποθετούμε δεύτερη στρώση μπισκότα, αφού τα έχουμε βουτήξει στο καφέ και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα
  • Πασπαλίζουμε με κακάο ή τρίμματα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.