Ο Μανώλης Συρίγος καταλαβαίνει ότι σήμερα θα πέσουν μεγάλες μάσες με κρεατικά και γι΄αυτό σκέφτηκε ότι θα χρειαστείς ένα ελαφρύ γλυκό που να χωρέσει στο στομάχι σου. Γι΄αυτό τιραμισού και δε θα χρειαστεί να κάνεις κράτει με τα κοψίδια. Φάε κρέας άφοβα και πάρε θέση για το τιραμισού!
ΥΛΙΚΑ
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 75 ml kahlua
- 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 300 ml καφέ espresso (περίπου 4 δόσεις)
- 1 πακέτο μπισκότα για tiramisu (savoyard)
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 2 κουταλιές σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η σαντιγύ.
- Σε καθαρό κάδο χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και 4 κ.σ. εσπρέσσο
- Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα του τυριού με την σαντιγύ.
- Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι στρογγυλό ή ενα πυρίμαχο σκεύος.Βουτάμε τα μπισκότα στο καφέ και βάζουμε μία στρώση στη πιατέλα.
- Στρώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω, τοποθετούμε δεύτερη στρώση μπισκότα, αφού τα έχουμε βουτήξει στο καφέ και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα
- Πασπαλίζουμε με κακάο ή τρίμματα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.