ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Επτά νεκροί από συνωστισμό σε στάδιο

Νιγηρία: Επτά νεκροί από συνωστισμό σε στάδιο

Διεξάγονταν εξετάσεις για την πρόσληψη σε κυβερνητική υπηρεσία

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο συνωστισμό που προκλήθηκε στο Εθνικό Στάδιο της Νιγηρίας κατά τη διαδικασία πρόσληψης για την υπηρεσία μετανάστευσης, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο συνωστισμός αργά προχθες βράδυ δείχνει την απελπισία των ανθρώπων που ψάχνουν δουλειά στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία και πιο πολυπληθή χώρα της Αφρικής, όπου ο πετρελαϊκός πλούτος έχει κάνει τις ελίτ να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και την οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμό μεγαλύτερο του 6% το χρόνο, απέτυχε όμως να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν πως ήταν ανοικτή μόνο μία είσοδος στο στάδιο, χωρητικότητας 60.000 ανθρώπων, κατά τη διεξαγωγή του τεστ δεξιοτήτων για όσους είχαν κάνει αίτηση να προσληφθούν στην υπηρεσία μετανάστευσης.

Το πρακτορείο Reuters μέτρησε επτά πτώματα στο Εθνικό Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες.

Ο Τάγο Χάαστρουπ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου, δήλωσε πως πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

"Είμαστε συγκλονισμένοι και πολύ λυπημένοι από την είδηση του θανάτου νεαρών πολιτών που παρακάθονταν στις εξετάσεις όχι μόνο για να εξασφαλίσουν δουλειά αλλά και για να τους δοθεί η ευκαιρία να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του έθνους", δήλωσε ο Ολίσα Μέτουχ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ