ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στις κατασκευές. Ο κλάδος της κατασκευής είναι από τους πρώτους που καταβαραθρώθηκε από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Χιλιάδες συνάδελφοι μας μήναν και μένουν χωρίς δουλειά εδώ και χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης με ότι συνεπάγεται γι αυτούς και τις οικογένειες τους.
    Εντεινόμενη φτώχεια, μη ικανοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών τους (πληρωμή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου), μη πρόσβαση στο διαλυμένο έτσι κι αλλιώς δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας. Τα αδιέξοδα για την εργατική οικογένεια μεγαλώνουν και μόνο φως δεν υπάρχει στο τέλος του τούνελ. 
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ;

Κατάργηση της κλαδικής μας σύμβασης, συμπίεση του μεροκάματου μας, κατάργηση ώριμων δικαιωμάτων μας (τριετίες, εξαετίες), κατάργηση επιδόματα τέκνων- γάμων, κατάργηση οικοδομικού βοηθήματος και δωρόσημου, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, καταστρατήγηση ωραρίου, κατάργηση του 8ωρου και πενθήμερου που ήταν μεγάλη κατάκτηση για τον κλάδο μας.

ΑΛΛΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η «ανάπτυξη» που λένε θα είναι επιλεκτική, αναιμική και γρήγορα θα μπούμε σε νέο κύκλο οικονομικής κρίσης. Θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών μας δικαιωμάτων για να ξαναβάλουν μπροστά την μηχανή των καπιταλιστικών κερδών τους.     Η διέξοδος για εμάς τους εργαζόμενους βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής και στρατηγικής που έχει για γνώμονά της, τα κέρδη των καπιταλιστών. Βρίσκεται στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, στην οργάνωση της εργατικής- λαϊκής εξουσίας που κριτήριο ανάπτυξης θα είναι η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων κοινωνικών, λαϊκών αναγκών. Αυτό προϋποθέτει οι εργαζόμενοι σαν παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου να πάρουν την οικονομία στα χέρια τους.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Όλοι μαζί να αναζωογονήσουμε το σωματείο μας. Ανασυντασσόμαστε με ταξική κατεύθυνση για τις μικρές και μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, για ένα εργατικό κίνημα μαζικό, μαχητικό, ταξικό που με όρους λαϊκής συμμαχίας θα παλεύει για κοινωνική προοπτική, για εργατικό κίνημα νικηφόρο σε επίπεδο εξουσίας οικονομίας.

ΑΜΕΣΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

    Να ασφαλιστούν όλα τα βιβλιάρια ασθενείας των συναδέλφων μας χωρίς προϋποθέσεις για να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
    Να μην κοπεί το ρεύμα, νερό, τηλέφωνο σε κανέναν άνεργο οικοδόμο.
    Κανένας συνάδελφος οικοδόμος να μην πληρώνει για την είσοδο του στο δημόσιο νοσοκομείο και για κάθε εξέταση από γιατρό.
    Έκτακτο επίδομα 1400€ για κάθε άνεργο οικοδόμο.
    Κανένα σπίτι οικοδόμου σε πλειστηριασμό (να το εμποδίσουμε), να ανασταλούν οι δόσεις σε τράπεζες μέχρι να τερματιστεί η κρίση.     Κανένα παιδί ανέργου οικοδόμου έξω από τον παιδικό σταθμό.
    Υπογραφή τώρα νέας ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ - ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Τηλ. Επικοινωνίας
6997257481