Όταν πρόκειται για το γυναικείο κόλπο, οι περισσότεροι άντρες θα μπορούσαμε να πούμε «αυτός ο άγνωστος» και όχι φυσικά για το εξωτερικό του μέρος, αλλά για το εσωτερικό του, το οποίο πασχίζουμε να βρούμε και να ικανοποιήσουμε απ΄άκρη σ΄άκρη ώστε να φέρουμε την κοπέλα μας σε οργασμό.
Και είναι άγνωστος γιατί έχει ορισμένες λειτουργίες και ανατομικά στοιχεία που δεν τα γνωρίζαμε. Γι΄αυτό το Men's Health φροντίζει να μας μάθει 5 πράγματα-κυριολεκτικά 5- για αυτή την περιοχή που αν την κατακτήσουμε θα ανοίξουμε νέες πύλες ηδονής.
1. Όχι κληρωτίδα, κλειτορίδα: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή εντός του γυναικείου κόλπου. Καταλαμβάνει περίπου 6 με 7 ίντσες εύρος. Κάτω από τις εξωτερικές της βάλανους, βρίσκεται ο άξονας που χωρίζει τον κόλπο σε δεξιά κι αριστερά. «Η εσωτερική κλειτορίδα σχηματίζει δύο σαν πόδια που κινούνται κατά μήκος του εσωτερικού κόλπου και φτάνουν ως τα κόκαλα της λεκάνης. Όταν υπάρχει κίνηση εντός της κλειτορίδας, αυτά ψαλιδίζονται μπρος και πίσω, όπως ένας καρυοθραύστης σπάει το καρύδι, το οποίο είναι ο σπογγώδης ιστός του παραουρηθρικού αδένα, όπου πολλοί πιστεύουν ότι βρίσκεται το σημείο G» λέει ο Ίρβιν Γκόλντσταϊν, σεξολόγος και διευθυντής σεξουαλικής αγωγής στο νοσοκομείο Αλβαράδο στο Σαν Ντιέγκο.
2. Ανάκληση οργασμού: Έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε βράδυ οι γυναίκες βγάζουν σεξουαλικούς θορύβους εν ώρα ύπνου, γιατί ο εγκέφαλος τους έχει κάνει ανάκληση οργασμού. Τους φέρνει δηλαδή στα όνειρα στιγμές οργασμού και αυτό μεταφέρεται και σε πραγματικό χρόνο. Η λεγόμενη ονείρωξη που τα αγοράκια την έχουν εύκολη, η οποία συμβαίνει σε φάση ύπνου ΡΕΜ, και συμβαίνει ως και 5 φορές κάθε βράδυ, με την γεννητική της περιοχή να παραγεμίζει με αίμα.
3. Ο κόλπος της να είναι ουδέτερος και το πολύ σεξ προκαλεί μόλυνση: Όχι, δεν εννοούμε ότι είναι άφυλος, ή ότι δεν παίρνει θέση σε καίρια ζητήματα. Αλλά ότι με βάση την πεχαμετρική κλίμακα, δεν πρέπει να είναι ούτε προς το οξύ ούτε προς τη βάση. Λένε τα δεδομένα ότι το περιβάλλον του κόλπου είναι στο 4.5, άρα οξύ. Το σπέρμα είναι βασικό, λίγο πάνω από το 8, άρα υπάρχει εξισορρόπηση ώστε να μπορεί να γονιμοποιηθεί το ωάριο από τους κολυμβητές. Οι απανωτές εκκρίσεις μπορεί να προκαλέσουν υπερόξυνση του κόλπου από συγκέντρωση ούρων και να προκληθεί μόλυνση, όπως βακτηριακή κόλπωση. Γι΄αυτό στα διαλείμματα να ουρείτε!
4. Η υγρασία εξαρτάται από την εποχή: Για την ακρίβεια από την ημέρα. Το κατά πόσο εύκολο είναι να υγρανθεί και να εκκρίνει εξαρτάται από το χρονικό σημείο του κύκλου της. Αν έχει ωορρηξία είναι πιο πιθανό να εκκρίνει ένα ολισθηρό υγρό, την τραχηλική βλέννα, εντός του κόλπου της. Το αν θα υγρανθεί δεν εξαρτάται από το πόσο ερεθισμένη είναι και αν έχει όρεξη. Μπορεί να μην είναι σε διάθεση για σεξ και να υγρανθεί.
5. Και ο κόλπος μεγαλώνει σαν το πέος: Ο κόλπος έρχεται σε στύση σαν ένα πέος, δηλαδή διογκώνεται και γίνεται πιο ευαίσθητος, ενώ όσο αυξάνεται η ροή του αίματος επεκτείνεται το εσωτερικό του. Αυτό οφείλεται σε πτυχώσεις του κόλπου που μεγαλώνουν σαν το ακορντεόν κατά τον ερεθισμό και τη στύση.