ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ Επίσκεψη σε Δημαρχείο, Λ. Αγορά, ΚΑΠΗ – Συνάντηση με συλλόγους «Ενισχύουμε την κοινωνική πολιτική, στηρίζουμε συλλογικές διαδικασίες»





























 
Στον Κολινδρό βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Βαγγέλης Λαγδάρης, μαζί με μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία. Αρχικά επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ και τη Λαϊκή Αγορά, ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να δει υπαλλήλους και αιρετούς στο δημαρχείο, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων με έντονη δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία.
Συγκεκριμένα, την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε πρώτα ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπιτσιάνης ο οποίος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, τους ενημέρωσε σε γενικές γραμμές και ζήτησε να μάθει τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τον Δήμο. Έπειτα ακολούθησε ενημέρωση για  την πορεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας-Κολινδρού από τη σύστασή της μέχρι τώρα, από τον πρόεδρο της Δημήτρη Χλεμέ.
Η ΔΗΚΟΙΝΕ καταφέρνει να πραγματοποιεί πολλαπλές δραστηριότητες στους τομείς Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτισμού και παράλληλα να είναι οικονομικά αυτάρκης και ανεξάρτητη. Με 37 άτομα προσωπικό λειτουργεί ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, τις Φιλαρμονικές του Δήμου και άλλες κοινωνικές και πολιτιστικές δομές, καθώς και το Φολκλορικό Φεστιβάλ, ενώ από την αρχή του χρόνου έχει ξεκινήσει και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με 9 τμήματα σε Μακρύγιαλο, Κολινδρό, Κίτρος συν 2 που θα ξεκινήσουν στο Αιγίνιο.
Ο Βαγγέλης Λαγδάρης συνεχάρη τον κ. Χλεμέ για την διαχείριση του και τόνισε ότι είναι στους βασικούς στόχους της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία να επεκτείνει τις κοινωνικές δομές. «Δεν πρέπει να χάνουμε καμιά ευκαιρία στις δύσκολες αυτές εποχές και η νοικοκυρεμένη ΔΗΚΟΙΝΕ δίνει βάσεις για τη συνέχεια».
Τέλος, έγινε μια ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση πάνω στο ζήτημα λειτουργίας και προσφοράς των συλλόγων του Κολινδρού, με τους προέδρους της Αναγέννησης Κολινδρού και Α.Σ. Κολινδρός Ευριπίδη Τσιάμη και Γιώργο Μπιζάκη, οι οποίοι είναι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών, αλλά και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Νικόλαος Λούσης» Νίκο Καπέρδα και τα μέλη της διοίκησης κυρίες Τραούδα, Μαστροτάσιου και Νταντάμη.

Αυτό που σημειώθηκε εκτός των άλλων, ήταν ότι υπήρξε δυσκολία συνεργασίας με την αντιδημαρχία πολιτισμού σε αρκετά ζητήματα παρότι πρόκειται για κύτταρα της κοινωνίας του Κολινδρού που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η δράση τους πρέπει να αξιολογηθεί και να στηριχθεί ώστε να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στη συνολική πολιτιστική ανάδειξη, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Λαγδάρης