ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ομελέτα με σπαράγγια και καπνιστό σολομό

omeleta-sparaggia-olivemagazinegr

Δεν είναι μια συνηθισμένη ομελέτα, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με αυτή. Αν το κάνετε όμως θα νιώσετε τουλάχιστον βασιλιάδες.
OMELETA ME SPARAGIA KAI KAPNISTO SOLOMO
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Έλενα Jeffrey

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 8 σπαράγγια φρέσκα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 80γρ. σολομό καπνιστό, σε καρεδάκια
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. τυρί κρέμα, τύπου Φιλαδέλφεια
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα σπαράγγια

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα σπαράγγια από την εξωτερική τους σκληρή φλούδα όπου υπάρχει, κόβετε από κάτω το σκληρό μέρος, τα δένετε πάλι σε δεματάκι και τα βράζετε όρθια σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, φροντίζοντας οι τρυφερές κορυφές τους να μείνουν έξω από το νερό. Αν έχετε το ειδικό σκεύος για τα σπαράγγια είναι πιο εύκολο.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά. Τα βγάζετε στην άκρη και τα διατηρείτε ζεστά.
Ετοιμάζετε την ομελέτα

Βήμα 1

Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βήμα 2

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά άνηθο και αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μίγμα τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ψηθεί από κάτω. Με τη βοήθεια πιάτου τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και την βγάζετε σε πιατέλα.

Βήμα 3

Ανακατεύετε το τυρί με τον άνηθο και το σολομό σε ένα μπολ.
Σερβίρετε

Βήμα 1

Κόβετε την ομελέτα στα 4 και σερβίρετε κάθε πιάτο ως εξής: Τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι ομελέτας 2 σπαράγγια και μια καλή κουταλιά από το μίγμα σολομού - τυριού- άνηθου. Κάνετε την ομελέτα ένα μικρό χωνάκι και τη σερβίρετε σε πιάτα. Συνοδεύετε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο βούτυρο