ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Μόνο όσοι έκαναν προσφυγή καλύπτονται από τις αποφάσεις του ΣτΕ. Ερχεται τσουνάμι από δίκες


ΥΠΟΙΚ: Μόνο όσοι έκαναν προσφυγή καλύπτονται από τις αποφάσεις του ΣτΕ. Ερχεται τσουνάμι από δίκες
Ερμηνευτική εγκύκλιο για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις του που αφορούν την ακύρωση διατάξεων, θα εφαρμόζονται μόνο για τους φορολογούμενους που έχουν προσφύγει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Η εγκύκλιος εκδόθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής δύο αποφάσεων του ΣτΕ με τις οποίες χαρακτηριζόταν παράνομη η φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί και του επιδόματος αλλοδαπής που λαμβάνουν όσου Δημόσιου Υπάλληλοι εργάζονται στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ, ορίζεται ότι μόνο οι φορολογούμενοι που έκαναν την προσφυγή καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ και όχι ολόκληροι κλάδοι όπως είναι οι πανεπιστημιακοί που λαμβάνουν επίδομα βιβλιοθήκης και οι Δ/Υ που εργάζονται στο εξωτερικό.
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζονται τα ακόλουθα: «Η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα να συμμορφώνεται με τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όσον αφορά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εκδίδονται κατά την αναιρετική διαδικασία, αυτές ισχύουν, ως γνωστό, μεταξύ των διαδίκων και εφαρμόζονται από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών. Επομένως, οι αποφάσεις 29/2014 και 1840/2013 του ΣτΕ σαν αναιρετικές αναφέρονται σε συγκεκριμένους φορολογούμενους και δίνουν λύσεις σε συγκεκριμένες υποθέσεις, χωρίς να υποχρεώνουν τη διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών σε γενική αποδοχή τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.