ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/12/2014





          Τα εκλεκτά προϊόντα και η γαστρονομία της Χαλκιδικής πρωταγωνίστησαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με τη συμβολή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο  Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού για την Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος, μαζί με Δημάρχους της Χαλκιδικής και επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, παρουσίασαν στους επισκέπτες τη μεγάλη ποικιλία και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της Χαλκιδικής, με στόχο την προώθησή τους και την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.
            «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προτάσσουμε την εξωστρέφεια ως δομικό συστατικό μιας σύγχρονης οικονομίας και στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό της περιοχής μας, μέσα από στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης την εξαιρετική ποιότητα και ποικιλία των εκλεκτών προϊόντων της Χαλκιδικής, με στόχο να τονώσουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής και να προωθήσουμε την εξωστρέφεια της αγροτικής μας παραγωγής και του τουρισμού –τους δύο κεντρικούς πυλώνες της παραγωγικής και αναπτυξιακής βάσης της Κεντρικής Μακεδονίας.
            Προβάλλουμε τα τοπικά προϊόντα της μακεδονικής γης, που διαθέτουν υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία και προορίζονται τόσο για τις ελληνικές όσο και για τις ξένες αγορές, οι οποίες ζητούν ασφαλή, ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την είσοδο της καινοτομίας σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την καλλιέργεια μέχρι το τελικό προϊόν. Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να υποστηρίξουμε κερδοφόρες επενδύσεις, που αναβαθμίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Με το Καλάθι Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας που δημιουργήσαμε, με την ειδική σήμανση που καθιερώνουμε και με την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη που συστήσαμε, επικεντρώνουμε όλες μας τις προσπάθειές στην προβολή και την ανάδειξη των προϊόντων μας.
Τα επόμενα βήματά μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνοψίζονται στο τρίπτυχο: Συνεργασία, εξωστρέφεια, καινοτομία. Είναι για μας όχι μόνο ενδιαφέρουσες προκλήσεις, αλλά αναγκαιότητες άμεσης προτεραιότητας. Επιδιώκουμε να υπάρξει πιστοποίηση και τυποποίηση των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία προβολής και μάρκετινγκ, ώστε να ανταγωνιστούμε πλέον με ίδιους όρους τις άλλες μεσογειακές χώρες, με παρόμοια προϊόντα, όπως την Ιταλία, την Ισπανία, ακόμα και τη Γαλλία», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιο στον τομέα του τουρισμού για την Π.Κ.Μ. Γιάννη Γιώργο για την εξαιρετική οργάνωση, καθώς και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής για τη συμβολή και την υποστήριξή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις στον αγροτοδιατροφικό κλάδο της Χαλκιδικής για τη διάθεση των προϊόντων τους και για την προετοιμασία της εκδήλωσης. 
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού για την Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος  αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Ε.Ο.Τ. και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τα σημαντικά αποτελέσματα που έχει φέρει η μεταξύ μας συνεργασία, τα οποία “μεταφράζονται” στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος στην Κεντρική Μακεδονία, την αύξηση των εσόδων, αλλά και τη δημιουργία νέου εισοδήματος και θέσεων εργασίας. Είμαστε αισιόδοξοι για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια για τον τουρισμό και τη γαστρονομία της Χαλκιδικής», σημείωσε ο κ. Γιώργος.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής Ι. Δριβελέγκας, ο βουλευτής Χαλκιδικής Ε. Καρανάσιος, ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός,  η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. Ι. Ταχματζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Ημαθίας Ν. Καρατζιούλα και Θ. Τεληγιαννίδης και της Π.Ε. Χαλκιδικής Αικ. Ζωγράφου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Α. Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γ. Τάσιος, οι Πρέσβεις της Αυστραλίας Τ. Γκρίφιν και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Α. Μάσλοφ, εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Η.Π.Α., οι εμπορικοί ακόλουθοι της Ισπανίας, της Βραζιλίας και της Γερμανίας, ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης Δ. Παντερμαλής, η Γενική Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Α. Βαρελά, εκπρόσωποι μονάδων εστίασης, τουριστικών φορέων και σούπερ μάρκετ, παραγωγοί και μεταποιητές της Χαλκιδικής, που διέθεσαν τα προϊόντα τους για τη διοργάνωση. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Gissur Gudmundsson, καθώς και πολλοί γνωστοί Έλληνες σεφ και δημοσιογράφοι (Α. Τσανακλίδης, Α. Μπαρμπαρίγου, Μ. Εκμετσίογλου, Χ. Ζαμπούνης κ.ά.), ο αρχιμάγειρας και οινοποιός του Αγίου Όρους πατήρ Επιφάνιος Μυλοποταμινός,  το Δ.Σ. και τα μέλη του Πανχαλκιδικιώτικου Συλλόγου Αττικής «Ο Αριστοτέλης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη θεματική εκδήλωση για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και της γαστρονομίας της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο, η οποία είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.
    
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου