ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ πρ. ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ


Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το Εγκόλπιο Ημερολόγιο 2015, το οποίο εκδόθηκε με την ευκαιρία συμπληρώσεως 30 ετών Αρχιερωσύνης του Γέροντος Ιεράρχου (1985-2015). Την παρουσίαση έκανε ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Κατερίνης και Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσης κ. Ιωήλ παρουσίασε την Ακολουθία, την οποία ο συνέγραψε ο ίδιος επί τη Ανακομιδή αποτμήματος εκ του ι. λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη (1 Δεκεμβρίου).
Νωρίτερα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης παρουσίασε το βιογραφικό του τιμωμένου Ιεράρχη, ενώ συμμετείχε και η βυζαντινή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό τη διθεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητή Νικολάου Φακαλή.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με προβολή οπτικοακουσιτικού υλικού από τη ζωή και την εκκλησιαστική δραστηριότητα του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επετειακή αυτή εκδήλωση, κάλεσε όλους να προσεύχονται για τον προκάτοχό του κ. Αγαθόνικο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και εκείνος, μέσα στη σιγή της ασθενείας του, εξακολουθεί να στηρίζει προσευχητικά τον λαό της Πιερίας, τον οποίο ποίμανε θεοφιλώς για 28 χρόνια.
Στη συνέχεια, οι προσκεκλημμένοι μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου εγκαινιάστηκε προβήκη αρχιερατικών αμφίων και προσωπικών αντικειμένων του Μητροπολίτου Αγαθονίκου. Είχαν, επίσης, τη δυνατότητα να επισκεφθούν επιτόπου τον ασθενούντα Ιεράρχη και να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.
Στις παραπάνω επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Εδέσης κ. Ιωήλ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Θηβών κ. Γεώργιος. Παρέστησαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, επικεφαλής των τοπικών Αρχών και Φορέων, κληρικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από την Πιερία, συγγενείς, πνευματικά παιδιά και φίλοι του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθον


ίκου.
Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την ονομαστική εορτή του τιμωμένου Μητροπολίτου, αγομένη με την ευκαιρία της επετείου ανακομιδής του ι. λειψάνου του Αγίου Αγαθονίκου.