ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πουλερικό και ξηροκάρπιο – Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και αμύγδαλα

kotopoulo-piperies-570
Δοκιμάστε το κοτόπουλο σε μια πρωτότυπη, υπέροχη και απολαυστική συνταγή.
Υλικά για 2 μερίδες
  • Κοτόπουλο με πιπεριές και αμύγδαλα
  • 2 στήθη κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλ. τσαγ. Αμύγδαλα αποφλοιωμένα χοντροκομμένα
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες (1 πράσινη και μια κόκκινη)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. κόλυανδρο φρέσκο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ. γλ. Κουρκουμά
  • ¼ κ. γλ. Κάρυ
  • ¼ κ. γλ. Κινέζικο Μίγμα 5 μπαχαρικών
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από το τζίντζερ και το κόλυανδρο.
Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τζίντζερ , το κόλυανδρο , τα αμύγδαλα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.
Syntagoulis.gr